suv vazduh -> kupis ovlazivac resis problem
e sad, ja imam osvezivac koji radi do jaja, nije klasican isparavac / pizo strcavac magle vec ima foru da cirkulisu vodu u nekoj posudi (pravi kao oluju) i onda provlaci vazduh kroz tu atmosferu i napolje izadje lepo ovlazen vazduh. (to se prodaje kao "perac vazduha" ali to je smesno, moze da opere nista vazduha za ceo dan) U svakom slucaju to cudo sada u toku zime kada je vazduh extra suv utuce jedno 300g vode preko dana (nesto jace od pola litre za ceo dan). nista se ne greje vec kao sto rekoh on kroz neku cev centrifugalno uvlaci vodu i izbacuje je i pravi tu "oluju" i posle nekoliko dana to se sve zacepi i onda ide drndanje sa rasklapanjem ciscenjem etc etc ..
pitanje je sledece, kako ja da omeksam vodu pre nego je turim u spravu .. sprava guta oko 3l vode i svaki dan cela ta voda treba da se zameni, voda nije za pice ali odlazi u vazduh, kako ja najlakse / najjeftinije da izgenerisem 3-4l "mekane" vode ?
za sada mi pada na pamet da uzmem onaj bokal za vodu ali mi to deluje poskupo (on trosi one skupe filtere koji se cesto menjaju? nisam nikad probao, pretpostavljam) .. kako masina za sudove omeksava vodu? ona trosi samo onu so?
trenutno idem sa varijantom da prokuvam, pa pustim da padne kamenac na dno, pokupim ono sa vrha isto i koristim ono izmedju ali i dalje ostaje voda prilicno tvrda ... pa bi da vidim jel ima neka bolja varijanta