On se održava na dve godine, pa ću najpre podsetiti na prethodne teme koje su se njime bavile:
Salon automobila Beograd 2009. - utisci
Salon automobila Beograd 2011. - utisci
Kao i prethodnih, i ove godine predlažem svima da odu, naričito što na jednom mestu ima ukupno 51 premijera kao i veliki broj već viđenih a izuzetnih automobila.
Odvojte dosta vremena, jer gužva je čak i na ulazu oko parkinga, meni recimo je poseta Salonu odnela praktično ceo dan. Mnoge aute sam isprobao koliko god se moglo, tako da ko god je bio predlažem da svoje utiske podeli u ovoj temi.
Zvezda salona je svakako monstruozni Mercedes-benz SLS AMG Coupe Black series sa 631 KS. Njegova cena sa sajamskim popustom je 346.000 evra, a verujem da ste čuli da je prodat još prvog dana (što je redovna pojava kod svih takvih auta).

Kao protivteža njemu ali ljubiteljima ne mnogo manje zanimljiva, izložen je i jedan fića koji izgleda bukvalno kao nov i podseća na neka prošla vremena

Ako bi trebalo da se opredelim za jedan auto koji mi je ostavio najbolji utisak u odnosu na svoju cenu koštanja, to je Škoda Rapid: