dzigilibonglica NS
Član broj: 200040 Poruke: 295
|
Evo ovako...
Sinoc oko 12 sati u Novom Sadu u futoskoj ulici, krenem do trafike da kupim cigare.
Na putu do trafike se mimoidjem sa dva klipana koji me pogledaju, onako gilipterski osacuju, i u povratku iz trafike me startuju.
Jedan nosi kapuljacu, i skroz je pasivan, motri na okolinu osmatra, drugi mi se unosi u lice, i iz dzepa prislanja pistolj, ili nesto metalno za sta se pravi da je pistolj, unosi u lice, trazi da pokazem koliko imam para...preti da cu da budem pokojan ako ne izvadim novcanik, prislanja mi to u stomak, ne znam da li je pistolj, momak ocigledno drogiran, jer deluje jako, jako pijano, ali se nikakav alkohol ne oseca..
E sad...
Oni ne znaju ko sam ja, a ja znam sta mogu da uradim, ali....
bojim se da ne nahebem ja u toj situaciji ako uradim nesto sto u tom trenutku celim svojim bicem zelim, jer sve u tom trenutku sto sam mogao da uradim je da napravim sebi jos vece sra*&e.
Naime, ja sam lovac, u legalnom posedu vise cevki dugih i kratkih.
Zbog ovakvih i slicnih sranja, kao i pljacke stana pre mesec dana, a i zbog kraja u kojem se ovo desava svakodnevno, ja uvece kada izlazim iz stana, uvek ponesem ..takva su vremena dosla....ne osudjujte.
Elem sta ja radim:
dizem buku, unosim se mangupu u lice i pokazujem zube, znam da mogu da ga presalomim samo tako, jer je manji od mene i verovatno drogiran, motrim na ovog drugog, da nesto slucajno ne potegne, a i izgleda daleko opasnije, ali jos ne pokazujem da sam....
To je trajalo jedno minut. Minut kao vecnost....
Ruke i noge vise i ne osecam, ovaj drugi vec prilazi, isto zavlaci ruku u dzep, ja se odmicem, iz ociju samo sto mi ne siklja vatra, i spremam se da ...
Oni ili ja.
Kroz glavu mi prolazi milion misli u jednom trenutku, razmisljam o zeni i bebi, sta da mi se nesto desi, ko ce ih izdrzavati, bojim se da ako nekoga ubijem da cu u zatvor, vec vidim slike kako me siluju u zatvoru, veliki jedan horor u glavi se odvija. Ali tada prelamam, dolazi odluka, radi zivotinjski instinkt u meni, zelja za prezivljavanjem, odlucujem da..., ako vec on hoce mene da ubije, uradicu u tom trenutku sta treba da ostanem ziv...
Vagam da sam svom detetu vise vredan ziv, pa makar i u zatvoru, nego mrtav..
Stavljam ruku iza ledja, podizem jaknu da izvadim ..., jer to je to, ali ovaj drugi u tom trenutku povlaci ovog sto se natezao samnom i odlaze, a u mojoj glavi i dalje zelja da ...ali odustajem, otisli su.
Besan zbog svega ovoga, vracam se u stan, malo sam oladio glavu...mogle me budale ubiti ili ja njih...
Ali ok, ja sam ih nekako izbegao, ali neko drugi nece, naicice na nekog sitnijeg, izlazim na terasu i cekam da prodju tuda.
Sada se situacija drasticno menja, sada mogu da sidjem dole i stavim pusku u gepek, i da bude da su me napali, fakticki u mom dvoristu, dok sam kretao u lov.
Vazeca dozvola, vazeca lovna karta, vazeca dozvola za lov lisisce i sakala, a sve se desava ispred ulaza...
Nisu se pojavili, a cekao sam ih 5 sati da naidju...
PITANJE ZA UPUCENE I PRAVNIKE:
Da li bih ja u toj situaciji , pod pretnjom oruzjem (lovackom puskom) , smeo da ih spakujem u gepek i odvezem u policiju?
Da izvrsim gradjansko hapsenje? Sa sve svedocima da sam napadnut, i da sam izvadio pusku iz gepeka, posto vec nesto drugo ne smem da nosim van stana...
Nije u pitanju nikakva osveta ili bilo sta, ali stvar je sledeca:
ja imam zenu i bebu od 6 meseci, to su lokalni dripci, ne verujem da je prvi ni poslednji put da to rade, bojim se za njih dvoje, da upere nesto u dete, tad ne bi bilo zdravog razuma u opste, potegao bih sigurno, pucao i robijao.
Da li bih odgovarao za to, da sam recimo napadnut, i spakujem dva kretena u gepek i odvezem u policiju?
Cekao sam ih celo vece, a sad tek razmisljam da li bih mozda mogao da nahebem sa pravne strane, zbog gepekovanja krimosa...
Ne bojim se da bi pucali na mene jer sam ih cekao spreman, sa sve svedocima koji bi rekli sta treba, a ako treba zapucao bih, sta da se radi, sad sam ih izbegao nekako, sledeci put mozda necu, ili mozda ce nekoga drugog ubiti, prebiti ili sta vec.
Znaci ponavljam pitanje:
DA LI JA SMEM SA VAZECOM DOZVOLOM ZA NOSENJE PUSKE, KADA SAM "KRENUO U LOV", SA VAZECOM NAPISANOM DOZVOLOM ZA LOV LISICE I SAKALA U DZEPU, U SEZONI, KADA SE TAKAV LOV ODVIJA, DA GEPEKUJEM POD PRETNJOM ORUZJEM DVA KRIMOSA KOJI POKUSAVAJU DA ME OPLJACKAJU?
[Ovu poruku je menjao dzigilibonglica dana 15.04.2014. u 07:06 GMT+1]
|