Uvek je bolje voditi kabel od osigurača do utičnice nego ga nastavljati u kutiji. Tako se zna koji je čiji osigurač i stvar je čista.
Ako već vučeš novi kabel, možda da razmisliš da priključiš te velike potrošače direktno na kabel (bez utičnice).
Ja sam tako priključio trofazni šporet, ostavio 1.5m duže kabela koji viri iz kutije u zidu (da bi mogao izmaći šporet). Hteo sam da izbegnem trofazne utikač i utičnicu koje se greju a i stalnu utičnicu. Svi šrafovi vremenom popuste i eto grejanja na utikaču. Stalna utičnica je nešto bolja ali ne vidim prednost nad ostavljanjem dužeg kabla, a ušteda je oko 1000din.
Kod tebe bi trebalo vući 3 nova kabela (jedan 4x2.5 za ugradnu ploču i 2 kabela 3x2.5) i sve vezati osiguračima od 16A na tablu. To je ukupno 4 osigurača, ali je stvar potpuno jasna od kojeg je koji.
To bi bilo po PSu, a odluka je tvoja. Ostale varijante mogu da uštede (jedan) kabel ali nisu tako čiste i kad izbije osigurač ostavljaju nedoumicu.
Mogla bi i varijanta sa 2 kabela (5x2.5 za ugradnu ploču i rernu i jedan za mikrotalasnu) ali ovde bi se morala u kutiji vaditi zemlja i nula za rernu. Može biti dosta jeftinija ako su dužine veće.
Toplotna pumpa vazduh/voda Meeting MD50, 18KW, bafer 1000 l, panelni radijatori
270m2, zid 25+5+15, 15cm mineralne vune na tavanu, prozori 2/3PVC, 1/3drvo