UsernameKljun moje moja
Član broj: 337319 Poruke: 46 *.dynamic.isp.telekom.rs.
|
Pozdrav svima.
Da iznesem i ja neke utiske posle 20 dana kako je kotao instaliran. Mogu reci da sam prezadovoljan, gospodski nacin grejanja, nema sta. A sad neki detalji i nekoliko pitanja posto ja nikad nisam video kako sve izgleda kod drugih, ne znam sta je dobar a sta los pelet, pepeo itd:
Sto se tice STAND BY moda, odlicna stvar za pocetak sezone, trosi do 15kg peleta, na termostatu 22,5 stepena.
Sad sam u rezimu PROGRAM NEDELJNI, termostat je na istoj temperaturi, podesio sam da mi kotao radi uvece od pola 7 do 10 ujutru. Tad se gasi i ocistim onom cetkom zidove lozista i moram reci da bude pepela 2 prsta i vise po rubu gorionika. Pepeo je sitno zrnast i crn. Zidovi lozista su tamno sivi, sledece paljenje u 12:30 do 16, pa opet od 18:30 nanovo.
Posle 24 casa, potrosi do 2 dzaka maksimalno, mozda manje to nisam merio u gram. Pepela bude za jednu skoro punu pepeljaru kad sastavim iz sve 3. U srednjoj ispod gorionika bude samo malo na dnu pepela, vrlo malo sljake i poneko zrno nesagorelog peleta. Tako da ne znam kako to 7 dana ne cistite pepeo. Bocna pepeljara puna posle 5-7 dana, pa je praznim na 3-4 dana. Redovno posle svakog gasenja kotla odem i protresem rucicu, i cetkom skinem pepeo oko gorionika. Nije mi tesko a i nije neki posao, 2 minuta.
Kotao je podesen ovako, bar ono sto znam: TEMP vode 68 stepeni, mesni na 50, promaja -3, snaga na 5. Dodavanje peleta, turbina, to ne znam, mislim da je to u onoj servisnoj opciji, za to i ne znam sifru za ulazak. Temperatura dima bude do nekih 115 stepeni sto sam ja uspeo da vidim, ili manje zavisi od trenutnog rezima rada kotla. Turbina varira isto od nekih 1200-1900 obrtaja, opet koliko sam uspeo videti sve zavisi kad pogledam, ne sedim pored njega sve vreme :D
Toliko za sad od mene, ako imate neki savet, predlog, samo izvolite.
|