kepo01:
Citat:
DjordjeVA:
Pozdrav svima, imam jedan problem vezan za kepo mc 20. Problem je da mi ostaje dosta sljake u piksli,prilikom pustanja kotla u rad imao sam pelet drugog proizvodjaca i nisam imao taj problem. Sada je potrebno bukvalno na svaki potrosen dzak pikslu isprasnim(neka masa tvrda kao kamen).Plamen bi rekao da je dobar lepo gori. Na kotlu je instaliran trokraki ventil. Postoji li mogucnost da se izmenom parametara nesto postigne? Kotao je sa tac ekranom.
Pozdrav Djordje.
Kad kupis gorivo za kola u kome ima vode, nema resenja, osim da sto pre proguta ako moze ili da se isprazni rezervoar.
Takva je situacija i sa peletom. Najbolje je ako mozes da reklamiras pelet. U tekstu ispod imas uputstvo kako da sto bezbolnije potrositi taj pelet, sa nadom da nece napraviti naslage katrana u samom kotlu. U gorioniku ce svakako ostajati nesagorela masa koju moras svakodnevno vise puta cistiti. Ako je veca kolicina peleta u pitanju, reklamiraj.
Kod svake promene peleta potrebno je ispratiti rad kotla i sagorevanje.
Upravo zbog slučaja kao što je Vaš, kao prva pomoć, korisnicima su dostupne opcije kalibracija dozatora peleta i kalibracija ventilatora.
Zupčanik/Servis/Kalibracija dozatora ; Kalibracija ventilatora
Pomoću ovih opcija potrebno je povećati snagu ventilatora i smanjiti doziranje peleta.
Svaki podeok u ovim podešavanjima je 3% ukupne vrednosti.