Citat:
gml:
Na forumu postoje hfaldije sto su izmislili toplu vodu sa temom moje je najbolje i nema dalje a sto svakim danom dolaze nove ideje i sa novim izazovima to ne primecuju.
Ide polaz 32 ali vrte dvije klime i trosim malo peleta ali imam dva grejaca sto skidaju nocnu cetiri puta jevtiniju struju.Isa dva kruga se moze sasvim dobro da obezbijedi sagorevanje i odrzava temperatura lozista.
.
[Ovu poruku je menjao gml dana 25.01.2022. u 11:26 GMT+1]
Baš iz razloga što dolaze nove ideje ja sam i usvojio ideju da se grejem jeftinom strujom, kad već mogu.
Tebi ni dan danas nije jasno kako funkcioniše moj sistem. A toliko puta sam pisao.
Nije mi teško da ti opet napišem, valjda ćeš napokon ukapirati.
To što ja imam kotao na čvrsto gorivo, gorionik na pelet, bafere 3 i klime (ne dve) ne znači da mi sve radi istovremeno.
Od 23 do 07 h elektro kotao greje bafere. Baferi su ujutru zagrejani na oko 80 °C. Za to vreme rade klime. U 7 h klime se isključuju a kuća se greje vodom iz bafera. Ako je napolju oko 0/-5 °C ta topla voda traje do 23 h. Regulator isključuje bafere a klime se uključuju.
Ako je napolju veći minus onda se topla voda iz bafera potroši rani, npr. kao sinoć.
Voda iz bafera se istrošila oko 20-21 h pa sam ručno uključio klime.
Jutros je kod mene bilo - 17 ° C. Ka kući je išla voda 49 ° C.
Kad sam ustao bilo je -12 ° C i onda je išlo 46,6°C.
Ako i sad nije jasno ja ne znam kako da ti objasnim.
- 110m²
-Viadrus25 kW
-gorionik Ecopell
- 2 X AT 800 litara (privatna
režija+Austria email)
-2 X Gree Viola + Gree G Tech 12000
Btu/h
-Wilo Yonos Pico 25/1-6
-elektro kotao 12 kW
-izolacija:5 cm zid, 30 cm plafon (10
stiropor+20 staklena vuna)
-aluminijumski radijatori (140 rebara)