Citat:
dusanmijat:
Kako elektronika prepoznje gorionik na kotlu a kako u kaminu? Elektronike su, većinom, univerzalne a biranjem opcija i podešavanjem parametara koristimo ono što nam treba.
Integrisani kotlovi na pelet i gorionici na pelet nakaceni na kotlove za cvrsto gorivo, plin, ulje... su kao bog i šećerdzija .
Dok su jedni fabricki pravljeni da rade na pelet , drugi se prepravljaju da bi radili na pelet ,( sto ne mora da znaci da je uvek lose) , ima razlike itekako !
Ko sto spomenu toppelet , jedni koriste svetlosne fotocelije , drugi senzor za temperaturu dima , sama konstrukcija kotlova je razlicita i ide u prilog integrisanim kotlovima , ventilatori dima - kod integrisanih posle ventilatora dima slede dimovodne cevi (da kazem tako, "na kraju" kotla su) , dok kod gorionika su "na pocetku" . Opciono , kao kod Kepo kotlova Automatsko ciscenje ....itd itd
Ima elektronike , ko sto rekoste univerzalne , pa moze i tamo i ovamo , ali ja sam govorio konkretno o Mikronova elektronici , a ona se radi za integrisane kotlove na pelet . A sigurno da moze i ona na ovim sa gorionicima , ali mora da se dosta toga prilagodi i prepravi da bi sve radilo kako valja !
Samo sam hteo da skrenem paznju coveku , da nebi bacao novac uzalud .