Citat:
maks319:
Ja nekad iskljucim eco,ali generalno sve tri fujitsu mi lepo greju i sa eco modom.ako zazimi iskljucicu eco,mada do -10c spoljasne mogu da grejem pod eco na 23 koliko se secam.toliko je i bilo prosle godine 2016 a ove nije vise od-6c.E da i potrosnja za prosli mesec mi je 780kW za oko 70m2 na 24c
Slicno i kod mene.
21 jan/21 feb - 620 kw ukljucujuci i jedan malo jaci kuler koji duva prema spavacoj non-stop, kako i 4-5 noci panel od 1.5kw u spavacoj (ciju kvadraturu i ne stavljam u racunicu), koji i nije se puno naradio jer nije bilo potrebe. Sve u svemu duplo manje kW nego za prosli februar.
A pre neki dan me prepao zoxor, pomislio sam da sa njegovim 10 toshibama trosi tri puta manje od mene, kad ono ispada da je realno oko 600-700kW za ove temperature, pogotovo sto i ti nisi bez izolacije...
E sad Eco... koliko sam ja primetio kod mene se to zove Quiet, i to na odrzavanju nije od nikakvog znacenja, mada je kod mene ukljuceno. Mozda pri postizanju zadate temperature nesto ustedi ali i produzi vreme jer ne ide punom snagom. Pri odrzavanju ako je taj Load dovoljan ok, ali ako nije onda isklucis Eco i produzavas... Stvarno ne razumem koja je poenta. Meni je ukljucen od prvog dana, kao stedi i ne cuje se, ali isto ce biti i u prvoj brzini koja kod mene je dovoljna do nekih -7 -8 stepeni.
Panasonic CS/CU RE12RKEW (32 m2)
.....................................................
Panasonic CS/CU UE12RKE (26m2)
PVC 6-komora - 7.5 m2
ALU Shiber - 2.5 m2
2 zida Demit 8cm (jug / istok)
1 zid prema sobi (sever 20-22°C)
1 zid prema sobi (5-15°C)
Podrum (12-15°C)
Tavan: Min. vuna 20cm *od 10/2017