Ja planiram da do leta kupim jos jednu klimu, ono sto mi se kod invertera dopada je da su im spoljne jedinice bas tihe (komsija ima neku Midea inverter i neverovatno je necujna cak i na 0,5m razdaljine-sto jes jes).
Druga stvar koja mi se kod invertera svidja je da moze dozirano da hladi, kod on/off klima temperature su skokovite kada radi/ne radi.
Ja sam za Mideu Diamond (ok mi je cena).
Sto se tice svih onih skracenica (EER,COP,SEER,SCOP) koje simuliraju ucinak, ne interesuje me nista.Treba da je tiha i da moze dozirano da hladi. Imam vec 15 godina Tadiran Astro, i radi ali je bucna (kompresor Hitachi je unutra).Od pocetka je bucna i cuje se kada radi i preko 10m oko sebe (kompresor je u pitanju, tako radi).Kada greje cuje se jos jace...
Jedan
neverovatan detalj sam primetio kod komsijine Mide-e, ne znam model, ali znam da na pokretnim krilcima (ima jedno), se nalazi kao crni plis zalepljen sa unutrasnje strane.Verovatno kao zvucni absorber, stvarno neverovatan detalj to nigde nisam video.
Jesam doduse na Alfi 147 da na unutrasnjosti blatobrana ima kao tekstilnu strukturu, da verovatno smanji buku i udaranje kamencica (cak je i na dodir taj deo mekan).
Sta mislite o Midei
https://www.tehnomanija.rs/kli...ter-msmbbu-12hrfn1-qrd0gw.html , kako radi i da li je pouzdana.
p.s
Da vas ne cudi sto mi ucinak nije na prvom mestu, jel imam CG, mozda kao malo manje trosi struje, ali definitivno zbog toga ne bi isao na Daisekai i slicno (xexe , nemam ja te pare).
[Ovu poruku je menjao METABO dana 19.01.2018. u 20:52 GMT+1]