Evo mene opet sa mojom Korel😂.
Danas sam je ukljucio da hladi. Pre nego sto se kompresor ukljucio, dok je radila samo turbina, osecao se onako nečist vazduh ali nisam nesto zabrinut oko toga jer znam sta je. Kada je ukljucila kompresor, lepo hladi ali čudan miris izlazi unutra.. jednostavno kada udahnem taj vazduh iz klime, tera me da kašljem strašno. Juče mi se to isto desilo pa sam sat vremena vodio borbu sa kašljanjem non stop, a klimu sam iskljucio cim sam osetio taj cudan miris i poceo kasljati, znaci radila je svega 1-2min. Danas potpuno ista stvar i opet sam je iskljucio nakon 1-2min. Više je ne palim dok se ne ustanovi sta je😁.
Da li bi to moglo da bude da freon izlazi iz isparivača ako postoji neka rupa, te ga ventilator izbacuje u sobu?
Napomena: to se isključivo dešava kad uključi kompresor i kad nagura pritisak...
Prošle godine sam bio prolazio pored neke spoljne jedinice, a u tom momentu je popustila cev sa holendera i ispustila sav gas, kad sam prosao tuda, ne samo ja, vec i 10 ljudi koji su bili tuda prolazili su poceli da nenormalno kašlju i to ne trenutačno kašljanje, već isto dugo vremena su nakon toga kašljali kao i ja.
Upravo zbog toga i sumnjam da ispušta freon u prostoriju.
Freon je R22, klima je ugrađena 2008. god.
Molim za pomoć, hvala unapred