Bradzorf012 Mile i ortaci LLC
Član broj: 334105 Poruke: 466
|
Benzinac ili dizelaš, to pitanje je suvišno. Samo i isključivo čist benzin, bez plina.
Koreja ili evropa, opet suvišno. Evropski definitivno i to francuz, eventualno italijan pošto im je ponuda slabija.
Automatik stop. Samo manuelni menjač.
Dakle, ostaje senik ili c4 pikaso, ako si se odlučio za tu klasu. Ako hoćeš golf klasu, imaš izbor 308, megan ili običan c4, od italijana bravo.
Izuzetak od gore navedenog bi mogao biti fokus ili b-max(mislim da je to u klasi senika, ne mogu baš da pratim sve modele i klase).
Napomena. Ovo je samo moje mišljenje, pa ga uzmi sa rezervom. Razlozi su sledeći:
Ne volim dizelaše i način kako se voze, ne volim zvuk dizela, a bogami ni dim koji ostavlja za sobom. Ne vidim nikakvu prednost dizela, u odnosu na benzin.
Ne volim korejski pristup dizajnu. Pretenciozno, seljački, ružno. Može da troši litar na sto, ne bih ga vozio. Pošto ne uzimaš premijum auto, a vagen i njegovi derivati su (po meni) precenjeni, izbor je jasan. Što se tiče automatika, to verovatno može biti dobar izbor, ali se ipak ne bih kockao.
Još jednom. Ovo je samo moje mišljenje. Možda se tebi baš dopada nešto suprotno od ovoga. Što se tiče detalja oko održavanja, servisiranja i ostalog, mislim da se ne bi trebalo time previše opterećivati. Svaki auto se kvari, svaki traži održavanje, a ti ne kupuješ neku egzotiku tipa mazde sa rotacionim motorom.
|