Vrat sa krompiricima u draj kuketu - nemoguce :D
Sibni ti to, brate Bordzija u jedan pleh pa u rernu na 180c 45 min sa kasikom masti i onda napisi utiske :D
Odmah ces to sokocalo da odlozis negde i neces ga vise vaditi.
Isto ja, kada sam kupio mikrovalnu, probao jednom neko jelo sa povrcem i otada samo grejem vodu za kafu u njoj :D A ima i bajagi gril, ali njemu treba 8 sati da radi da bi ispekao krompir, tj rasusis ga.
Isto kao pizza. Kakvu god da napravis, ako je ne peces 5 min na 450-550c, mozes ga ebati, to nije pizza, vec rasuseno i dehidrirano testo sa prilogom. Jedina fora je u tome da se brzo brzo pece na visokoj temperaturi, i ostace nadjevi socni, a testo prhko na krajevima i lepo mekano u sredini, vise gumasto sbog temperature pecenja.
Isto kao i somun za cevap.
Milion nekakvih recepata, a ustvari recept je voda, so i brasno i kvasac. Caka je u mesenju i pecenju 3 min na ~800c. Svaki, ako se ne pece ovako, ce biti kao najobicnija domaca lebcina i nista vise. Gumasta tekstura i ujedno socno je upravo znbog toga sto se tako pece, a ne u izboru `tajnih` sastojaka.
Zato to nije moguce u kucnoj radinosti napraviti, jer treba pec koja razvija bar 700c i masina koja ce neprestano mesiti to testo bar sat vremena.
Moze da se mesi i rucno, pa ostavi sat, pa opet premesi, bice to ok i moze da se malo pobrasni i baci na tavu prethodno jako zagrijanu i onda pece minut sa jedne i minut sa druge. To je napribliznije pravom somunu koje se moze napraviti kod kuce.
(c) 1982 sinclair research ltd