U pitanju su Zemunske Kapije (ko je iz Bg-a znace o kom naselju je rec) i dvosoban stan od 51kcm u potkrovlju.
Sto se same krovne konstrukcije tice bar po svecifikacijama 24cm kamene(ili mineralne) vune, dascana podloga, dve paropropusne folije, 25cm armirano betonske konstrukcije i spoljni lim umesto crepa. Koliko je ova izolacija dobra ne znam ali eto navodim ono sto znam.
Grejanje je centralno, ali po utrosku, odnosno placa se samo u toku grejne sezone.
Mene ugradnja klima uredjaja za hladjenje svakako ceka ali bih dao vise para da uzmem inverterski uredjaj kako zbog efikasnijeg (ekonomicnijeg) hladjenja leti, tako i kao opciju B za grejanje zimi, a ko zna mozda ako se ispostavi da je jeftinije za dogrevanje mozda se koristi aktivno i u tou grejne sezone.
Stan je dvosoban, ima spavacu sobu i ogromnu dnevnu spojenu sa trpezarijom i kuhinjom.
U prilogu mozete videti nacrt stana kako bi ste stekli neki utisak.
Moje pitanje se odnosi na izbor konkretnog uredjaja, najboljeg mesta gde ce biti postavljen kao i to da li ici na standardno 12-ticu ili uzeti 18?
Da li ta jedna klima moze da dobavi i do spavace sobe i ako ne kakva je prica sa multisplit sistemom?
Od podataka jos mogu da kazem da bi sponjasnja jedinica bila u terasi i da stan u dnevnom boravku ima plafon standarde visine od 2.7m, a tek gde pocinje sank od kuhinje tu krece kosina koja se penje do 4.5m.
Spavaca soba ima kosinu sa najnizom tackom od 1.6m, dok u najvisoj ima takodje 4-4,5m.
Sto se same klime tce bitne su mi karakteristike, odnosno da sto efikasnije ali i jeftinije greje i hladi. Na drugom mestu je i estetika iste, kako unytrasnje jedinice, tako i spoljne posto ce biti u samoj terasi.