Citat:
Living Light:
Nemo se ljutis, ali moram da pitam:
-Jel na sruju ili na gorivo?
-Mislim da ti treba "samohodka", ili gresim?
-Zelis obicnu, malu na "gurku",
ili neko "traktorce" koje kosi travu?
pOz
ma šta bi se ljutio :)
a rado bih da ne moram vući el. kabel za sobom pa bi radije na benzin
nije nužuno da je samohodna (znam, krepat ću ali moram se trenirati nekako)
da, obična na ručno guranje, ne traktor, sa korpom za pokošenu travu
Citat:
mjanjic:
Ako je teren ravan (ne mislim vodoravan, već ravan k'o tepsija, samo sa nagibom), onda može i klasična kosilica, pa možeš da kosiš nizbrdo-uzbrdo ili stranom, svejedno, bitno je da je ravna, za 10 ari je dovoljna ona na guranje, zbog nagiba ne ide samohodna (npr. kao onaj mali traktorčić, tipa za fudbalske terene, parkove i sl.), za 300€ imaš benzinske varijante srednjeg kvaliteta, za dugotrajno korišćenje bez većih problema morao bi da kupiš neku od bar 500€, tako su bar meni govorili neki koji imaju po 10-15 ari placa oko kuće koje redovno kose, sa ovim jeftinijim je uvek bilo problema kad izađu iz garancije.
Ako ti je sve blizu kuće, može i na struju, tu već za taj novac imaš odličnu kosilicu, kupiš kabal na onoj motalici i ako ništa drugo, bar je poprilično manja buka nego sa onim benzinskim kosilicama, nema zezanja sa gorivom, uljem, itd.
ma najviše me bune benzinske jer koliko sam gledao po internetu rewieve za kosilize za kose i brdovite terene, preporučuju one sa B&S motorima a B&S imaju "splash lubrication system" za koji pak znalci govore da se ne smije naginjati kosilica jer se inače ne podmazuje pa mi nije jasno kako ovi mogu reći da su takve dobre za kosi teren?