Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?

elitemadzone.org :: MadZone :: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6759 | Odgovora: 34 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?25.04.2024. u 12:37 - pre 8 meseci
Te uplatnice "novog tipa", imaju ukodirano i ko plaća, i za šta plaća i sve ostalo šta treba.
Tako da, uplata ne može da "propadne", pa makar morao i lično da se pojaviš na šalteru za novu vozačku.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

rajan21

Član broj: 19238
..adsl-static.isp.belgacom.be.

+3 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?25.04.2024. u 12:59 - pre 7 meseci
Citat:
Java Beograd: Te uplatnice "novog tipa", imaju ukodirano i ko plaća, i za šta plaća i sve ostalo šta treba.
Tako da, uplata ne može da "propadne", pa makar morao i lično da se pojaviš na šalteru za novu vozačku.

Ne radi se o brizi za moju uplatu, nego o tome da se razjasne sve nedoumice oko eUprave i da predviđena procedura teče glatko i bez problema, ako je to moguće.

Nisam trenutno u Srbiji, dolazim na 2 dana posle Uskrsa i za mene je vrlo značajno da podnesem zahtev, da sve bude odrađeno i spremno, te da dozvolu podignem tokom ta 2 dana.

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+733 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?25.04.2024. u 20:13 - pre 7 meseci
Ako ti u aplikaciji ili na sajtu banke piše da je uplata realizovana, nemaš brige, ali za svaki slučaj odštampaj potvrdu o transakciji - kod nas neke banke nemaju ovu mogućnost, Intesa recimo ima, dok kod nekih bukvalno mora da se ode u ekpozituru, jer u aplikaciji može samo da se vidi potvrda o transakciji, ali ne može da se sačuva kao slika niti da se prosledi mejlom.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

rafiki
Beograd

Član broj: 48988

+63 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?26.04.2024. u 08:21 - pre 7 meseci
Ne treba on ništa da štampa, ne ide lično da produžava vozačku, nego je zahtev podneo on-line, a preuzima je lično. A da je preuzme može samo kad na e-upravi vidi da je zahtev realizovan i da je vozačka spremna za preuzimanje u MUP-u.
Pozdrav

Odgovor na temu

rajan21

*.dynamic.voo.be.

+3 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?26.04.2024. u 18:15 - pre 7 meseci
Izgleda od cele priče neće biti ništa. Naime, juče se status zahteva u 2-3 navrata menjao (u nekom hronološkom smislu) i delovalo je da sve ide u pozitivnom smeru.

Međutim, danas se pojavio status "Vraćen na doradu" sa komentarom "Vaš zahtev nije moguće da se reši elektronskim putem. Molimo Vas da se javite u Policiju."

Odgovor na temu

rajan21

+3 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?11.10.2024. u 15:01 - pre 2 meseca
Evo da, posle nekoliko meseci, predstavim epilog. Problem je bio u tome što sam ja preko e-Uprave podneo zahtev za zamenu istekle vozačke dozvole (koja i jeste istekla) i platio predviđenu taksu, a to nije bilo ispravno.

Naime, po stavu MUP-a, trebao sam imati u vidu da nisam izvršio promenu prebivališta u vozačkoj dozvoli, a što je radnja koja ima preimućstvo u odnosu na rok važenja dozvole. Dakle, trebao sam preko e-Uprave da pokrenem proceduru za izmenu prebivališta u vozačkoj dozvoli i platim taksu za tu radnju, pa bi (verovatno) sve bilo u redu. Ovako, kad je već taj "propust" napravljen, procedura preko e-Uprave se stopira i nalaže se licu da se javi u PU.

Na kraju, dobio sam novu dozvolu, sa izmenjenim prebivalištem i novim rokom važenja.

Prvobitnu taksu za zamenu, koju sam greškom platio, sam uspeo da povratim. Za to je najpre potrebno dobiti potvrdu u MUP, a zatim otići u poresku upravu, u kojoj se popunjava poprilično obilan obrazac. Zatim na kućnu adresu stiže rešenje poreske uprave da će novac biti vraćen (obavezan lični prijem sa potpisom), pa onda i novac na vaš TR.

Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss

+600 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?11.10.2024. u 16:17 - pre 2 meseca
Mislim da prilikom obnove dozvole na šalteru ne zahtevaju promenu prebivališta.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

..0:9:9a00:31ea:1174:a9e1:b525

+10346 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?12.10.2024. u 18:05 - pre 2 meseca
@rajan21
Čekaj, sine, na vozačkoj dozvoli nema adrese. Aj' malo pojasni.

Odgovor na temu

jovajovic100

Član broj: 325194

+2247 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?13.10.2024. u 18:57 - pre 2 meseca
.
Kome snaga argumenta leži u brisanju, tragovi mu nečoveštvom smrde.
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?14.10.2024. u 06:52 - pre 2 meseca
Aha, kapiram, sad.
Da, to je kad se menja grad, a ne adresa unutar grada, tj. teritorije iste policijske uprave.

Nisam nikad bo u sličnoj prilici, pa mi je to bilo nepoznato.

Odgovor na temu

rajan21

+3 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?16.10.2024. u 15:17 - pre 2 meseca
Nisam posećivao forum par dana, pa malo kasnim sa reakcijom, a @jovajovic100 je već poslao ss.

Ja sam valjda podrazumevao da će izmena prebivališta u LK automatski uticati i na podatke u evidenciji vozača. Međutim, to nije tako. Čak šta više, može se desiti da se zbog ovog propusta plati i kazna, ukoliko se prilikom kontrole dokumenata od strane saobraćajne policije utvrdi nesaglasnost između podataka iz LK i vozačke.

Elem, ako propustite to da uradite i dođete u situaciju da vam vozačka istekne, neće biti nekih većih posledica, osim što se prilikom odlaska u PU vi ne pozivate na obnovu dozvole, već na izdavanje vozačke zbog promene prebivališta.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

2a06:63c0:9:9a00:7c75:881a:c..

+10346 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?16.10.2024. u 18:12 - pre 2 meseca
Teraj ih u tri lepe. Majku im njihovu prostu, neradničku.
Ajd, saobraćajna, lepo piše adresa vlasnika. Mada je idiotizam, neviđeni, ali građanin može da zaključi logikom da to eventualno treba zameniti.
Ali, na vozačkoj nema adrese , otkud bi čovek mogao znati da je dužan da promeni nešto šta ne postoji?!?

I uostalom, to su sve njihove, vezane policijske evidencije. Šta ima građanin da deset puta istoj policiji prijavljuje promenu adrese?

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+733 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?16.10.2024. u 18:21 - pre 2 meseca
Sve to može, naravno, ali kad su pravili softver, nisu to predvideli, odnosno nije predvidela firma koja je radila softver za MUP.

A firma nije to predvidela, jer neko tamo nije to ni naveo prilikom definisanja softverskih zahteva, a to nije predviđeno jer neki službenik to nije naznačio prilikom intervjua u vezi "šta vam treba od funkcionalnosti".

To je problem ove države, kad se pravi neki "informacioni sistem", intervjuiše se svako ko će ga koristiti, ali to se ovde uglavnom odnosi na one koji rade na šalterima ili neke njihove šefove, a tu postoji šef za sve i svašta i često ta osoba ne razmišlja o "integraciji" svih podataka, nego razmišlja posebno o ličnoj karti, pasošu, vozačkoj, saobraćajnoj... jednostavno, ti ljudi su još u eri papira i pisaćih mašina i ne razmišljaju da jedan isti podatak (npr. ADRESA stanovanja građanina sa jedinstvenim JMBG) treba da postoji samo na jednom mestu u softveru (tj. bazi podataka koju koristi softver) i da to treba automatski da se ažurira na sva dokumenta.
Pritom, kad građanin "osveži" adresu u ličnoj karti (npr. na šalteru MUP-a), softver bi trebao automatski da "vidi" šta ta osoba ima od ostalih dokumenata koje izdaje MUP i da automatski traži da lice pruži na uvid dokumenta na kojima je moguće ažurirati adresu bez zamene samog dokumenta, tj. u ovim modernim verzijama kartice/karte, i da potom službenik odradi ažuriranje adrese u tim dokumentima. Ako lice nije ponelo sa sobom ta dokumenta, jednostavno mu odbiti i ažuriranje adrese u ličnoj karti.

Međutim, ovde se MUP i firma koja im je radila softver ponašaju kao Microsoft sa Windows-om: testiraju softver na građanima maltretirajući ih, i tu i tamo neko ponekad evidentira negde da bi nešto moglo da se unapredi i pojednostavi, i to bude izmenjeno u softveru tek posle par godina.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157

+2939 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?17.10.2024. u 10:09 - pre 2 meseca
Citat:
Java Beograd:
Aha, kapiram, sad.
Da, to je kad se menja grad, a ne adresa unutar grada, tj. teritorije iste policijske uprave.

Nisam nikad bo u sličnoj prilici, pa mi je to bilo nepoznato.

mislis da ne mora da se prijavljuje ako je promenjena samo adresa unutar grada?

Ja sam promenio adresu, to jeste promena prebivalista...ko zna kako oni to tumace.

Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?17.10.2024. u 10:21 - pre 2 meseca
Ne znam, nisam siguran, ali mislim da je u pitanju promena policijske uprave.
Ja sam menjao adresu, unutar Novog Beograda, i kad sam produžavao vozačku, nikakvih problema nije bilo.
Ali, kažem, nisam siguran.

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: euprava - zamena istekle vozacke dozvole, greska ili mi fali jos nesto?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6759 | Odgovora: 34 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.