Pre nekoliko nedelja je veš mašina iz naslova počela da se buni i otkazuje poslušnost. U toku pranja je stala a displej je bio zatamnjen tj skoro da se nije videlo ništa na njemu. Posle sam probao ispiranje i centrifugu, ovo prvo odradi do pola, drugo celo ali vidim da displej pomalo treperi i menja osvetljenje. Mislim da je u jednom trenutku izgubio podešavanje jezika pa sam vratio srpski.
Na Gorenje sajtu piše da je taj problem vezan sa gubitkom kontakta i da se rešava čišćenjem, što mi deluje logično, u kompu počne da brlja memorija, očistimo kontakte i opravi se. Mašinu koristim ~13 godina, ne koristi se često tj u proseku jednom nedeljno ali svakako vidim prljavštinu oko dugmića (oseća se da se ponekad malo i zalepe posle pritiska) kao i oko dugmeta za izbor pranja. Ko zna kako je unutra. Zato sam u poslednje vreme kad god se setim pritiskao dugmiće i okretao dugme koliko da "opravim" kontakte.
Pretpostavljam da je tu problem, deluje da se neki kontakt izgubi u trenutku pa se mašina zbuni tj odradi to što pročita. Sinoć sam je ponovo uključio (nestalo čistih peškira) i prvo je počela pa stala i resetovala podešavanja a posle pauze i starta krenula. Radila je prilično dugo pa sam proverio, mislim da je opet negde stala pa sam opet odradio ispiranje koje je ovog puta prošlo.
Da li da probam da sam očistim te kontakte ili da pozovem servisera ili ovlašćeni servis? Garancije naravno nema, mogu sve ovo ali nisam siguran šta da uradim. Gledao sam neke klipove, vidim da se odšrafi nekoliko šrafova pa ne deluje prekomplikovano ... ili da nekako izbegnem zmije u novčaniku i platim majstoru? ;) Mada mi se čini da je počela malo jače da lupa, možda je ipak potrebno da je pogleda ozbiljan servis(er) jer možda ima tu još nešto da se uradi.