Citat:
tvrdoglavi:
našao si nekog dunstera da ti montira klimu i onda je klima sr&nje, tako to ide.
Upravo je poenta da raspravimo ovde da li je to normalno ili nije, i zašto nije.
@bakara
Klimu sam kupio da greje na maksimumu zimi, to je bio plan od početka. Maksimalno duvanje je podešeno da bi dobacila do sobe i trpezarije na suprotnoj strani a da samo deo toplote ostane kod stepenica gde je klima (i to uspeva, radi po planu).
Merenje sam počeo onog trenutka kada sam video da klima više ne greje dovoljno. To je bilo kada je temperatura bila oko nule a napolju bilo snega (mada je klima zaklonjena od padavina)
@tvrdoglavi
Oko instalacije nema mnogo mudrosti, likovi su došli, vakumirali pola sata, pustili gas, cevi su niže par decimetara na kompresoru nego na unutrašnjoj (valjda da se ne bi ulje odlivalo van kompresora kad ne radi), i to je to. Cevi imaju jedan metar jer je lik tvrdio da ova fudžica ne zahteva 3 metra jer "sama reguliše pritisak", i u instalacionom uputstvu stvarno nema nigde pomenuto 3 metra minimalne dužine (za neke druge fudžice sam našao na internetu to pomenuto, za ovu ne).
Uvoznik za fujitsu (Viacom)
nema svoju servisnu mrežu i nema broj telefona na koji može da se dobije bilo kakva informacija jer - nema svoje servisere. Takođe je 'ladno izignorisao pre više meseci moju prijavu nepravilnosti rada klime (koja je bila lažna, data sa namerom da mi se obrati njihov serviser do koga je nemoguće doći drugačije), tako da sam u razgovoru sa tržišnom inspekcijom morao saznati kako se zapravo postupa u takvim slučajevima (i to ću primeniti u slučaju prave potrebe).
Inače klima 'ladi i greje lepo kada nisu spomenuti uslovi (nula i sneg na travi).