Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Srbija - raspada li se ili ne?

elitemadzone.org :: MadZone :: Srbija - raspada li se ili ne?

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 32099 | Odgovora: 457 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Turmen
Software Quality Assurance Engineer
Wireless Media
Beograd

Član broj: 317274
95.180.107.*

+230 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?18.12.2024. u 14:53 - pre 2 meseca
Iskreno mislim da nema ništa od toga. Ili će AV otkupiti tih 2%, 3% akcija koliko je neophodno da NIS ponovo bude u većinskom vlasništvu Srbije, ili će nekako drugačije izmanipulisati situacijom i ispasti "Supermen"

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?18.12.2024. u 17:55 - pre 2 meseca
Očigledno da je u Srbiji optimizam po pitanju rešavanja ovog problema, jer samo u ponedeljak je cena akcija potonula oko 15%, a juče i danas se već popravila na ukupan pad ispod 10%.

Lično, to me je prijatno iznenadilo.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
2a06:63c0:9:9a00:d927:c3b7:6..

+10431 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?18.12.2024. u 18:10 - pre 2 meseca
Ko je voljan da prognoziramo - tipujemo - da li će režim da se izvuče i ovaj put (kao i zadnjih 12 godina) ili će ovaj put da prsne?

Mislim na studentske demonstracije, blokadu saobraćaja, blokadu na skoro svim fakultetima u Srbiji. A evo, počele i škole da bivaju blokirane!
Nastavnici, profesori ojađeni bednim plata masovno podržavaju studente/đake. Verovatno u nadi da ako režim padne - doći će novi koji će da im poveća plate.

Možemo i da taksativno pobrojimo sve velike afere koje je režim laganica iskulirao. Tipa "ja sam video ta dva minuta sa trake koja je nestala"
Ili fazon Jovanjica i "marihuna je legalna u inostranstvu nije to nikakav problem"
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10431 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?19.12.2024. u 12:00 - pre 2 meseca
Stvari počinju da se komplikuju za Vučića. Najavljen raspust za đake od sledeće nedelje!
Verovatno u želji i nadi da se studentski protest ne proširi previše i na srednješkolski. Ali, mislim da je sad kasno. Đaci će da se okupljaju, nebitno da li imaju časove ili ne.

Po društvenim mrežama (twitter uglavnom) kreće novi narativ: "naravno da je protest politički, od početka je bio".

Odgovor na temu

kosmopolita
Balkan

Član broj: 257864

+27 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?19.12.2024. u 12:22 - pre 2 meseca
Sad bi trebalo ponovo damurade ono istraživanje u kojem je polamodaih bilo za odlazak.
Bilo bi interesantno znati da li se smanjuje taj procenat.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?19.12.2024. u 14:38 - pre 2 meseca
Citat:
Nebojsa Milanovic: Očigledno da je u Srbiji optimizam po pitanju rešavanja ovog problema, jer samo u ponedeljak je cena akcija potonula oko 15%, a juče i danas se već popravila na ukupan pad ispod 10%.

Lično, to me je prijatno iznenadilo.

Update, danas ponovo rast cene akcija NISa, još par procenata i vratiće se totalno tamo gde je bila?!

Drugim rečima, totalni konsenzus u Srbiji je da blokada NISa i moguće zatvaranje dotoka nafte ne znače ništa?!?

Odgovor na temu

miki069

Član broj: 161528
*.mbb.yettel.rs.

+385 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?19.12.2024. u 20:24 - pre 2 meseca
Sankcije ne postoje.
Nikakav papir nije došao, niti će da dođe.
Klasično AvAv spinovanje.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?19.12.2024. u 20:28 - pre 2 meseca
Ok videćemo, postoji i ta opcija.

Ako se ispostavi da je tako, ja lično koji sam apolitičan, a u odnosu na domaći brlog totalno, aktiviraću se protiv njega ponovo.

Odgovor na temu

feveh

Član broj: 350462

+1 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?19.12.2024. u 21:37 - pre 2 meseca
A niste pomislili da to neka "drma kavez". Slično kao na kripto tržištu.
Najavi se kataklizma zbog pretećih snakcija.
Kad vrednost akcija popada dodju vredna žena, deca, pokupe popadale "plodove", a zatim, gle "čuda" akcije se vrate tamo gde su i bile.
Ukoliko se narod prestravi i primiri i prestanu protesti to je gratis dividenda.

Imajući sve to na umu u jednom momentu sam razmišljao da kupim nešto akcija NIS-a... ali ne bavim se ja time.

Što napisah - svaka sličnost sa stvarnim osobama i dogadjajima je slučajna :)

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?19.12.2024. u 22:25 - pre 2 meseca

Odgovor na temu

bordzija

Član broj: 137771
87.116.181.*

+1514 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?19.12.2024. u 23:48 - pre 2 meseca
Puko vučić krenulo otkazivanje institucija

Radnici RTS-a: Ograđujemo se od uređivačke politike

https://bezcenzure.rs/radnici-...mo-se-od-uredjivacke-politike/
Glup narod bira glupu vlast!

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+764 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?21.12.2024. u 14:17 - pre 2 meseca
Još da se pobune zaposleni na Pinku :)))
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

bordzija

87.116.161.*

+1514 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?21.12.2024. u 14:35 - pre 2 meseca
Neonaci naprednjaci, jedan od boljih transparenata :)

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

*.dynamic.isp.telekom.rs.

+230 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?21.12.2024. u 22:08 - pre 2 meseca
Apropo Javine prognoze.

Izvućiće se režim ovaj put, dobiće eventualno sledeće izbore ukoliko ih bude raspisao, ali mislim da je sada već načet

Probudila se grupa ljudi koja je bila apolitična, koja ne ferma mnogo ni njega ni Đilasa niti bilo koga drugog.

Apsolutno sam na strani studenata, podržavam njihovu borbu, poštujem - pogotovo zato što oni ne žele smenu Vučića, nego da institucije rade svoj posao i da snose odgovornost za svoje greške.

Ono što fali za smenu Vučića je kvalitetan opozicioni kadar (neko ko će da priđe tim studentima, popije i po neku batinu sa njima, podrži im i pomogne tiho, diskretno, bez nekog eksponiranja).

Takođe taj neko mora da pridobije i centre moći (tamo gde je kapital), mora da priđe i običnom, neobrazovanom, neinformisanom čoveku, mora da iznese jasan plan za KIM, mora da vodi i jaku nacionalnu politiku.

Naravno, onaj ko eventualno bude skinuo usniju sa vlasti - zatećiće opljačkanu državu, zaduženu državu, sa velikim sociološkim problemima i dubokim podelama.

Mislim da sve i da danas neko počne da radi na tome - da smo jedno 10god daleko od toga.

Odgovor na temu

bordzija

87.116.161.*

+1514 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?21.12.2024. u 22:37 - pre 2 meseca
Vučić je parizerom uspešno EUtanazirao većinu srbije.

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

..0:9:9a00:2476:4263:2619:fe36

+10431 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.12.2024. u 12:45 - pre 2 meseca
Svake će izbore da dobije Vučić, dok god drži 99% medija. To je jasno. Novi izbori su samo mazanje očiju. Zato opozicija niti ne traži nove izbore. Glupo je. Glupo je i traženje nepravilnosti na biračkim mestima, kad je jasno da izbori nisu tu pokradeni.

Nikakva "apolitična" grupa ljudi se nije "probudila".

Ceo postupak smene vlasti, koji je upravo u toku, smišljen je prilično profesionalno. I to nam nekako daje nadu da će se i desiti.
Tu su slogani "ruke su vam krvave", "korupcija ubija", tu je ikonografija sa crvenim dlanom (nešto slično onom "Gotov je" sa pesnicom). Tu su performansi sa farbanjem trgova i tako, ima tu dosta toga.

Ko to vodi? Ko je to platio? Kome je to u interesu? Možemo samo da nagađamo. Lično, verujem da je to prilično duboko i veliko, mnogo veće od Đilasa i Marinike.

Tu je i plan i program: prvo fakulteti, pa škole, pa umetnici i tako redom.
Sinoć sam bio u pozorištu, i na kraju predstave, glumci su navukli neke crvene rukavice i obratili se publici sa jasnim, definisan političkim proglasom. Publika je obraćanje pozdravila gromkim aplauzom.

Idu blokade saobraćajnica, malo po malo, pa onda sve više i više. Pitanje je kad će i traktori da se uključe. Danas, u nedelju 22.dec biće veliki miting na Slaviji. Studenti, glumci i ostali umetnici.

Ovaj je skapirao opasnost uključenja škola u protest, pa je proglasio raspust!

Sada je tema: ako me smenite - nema kredita.

Videćemo.

NM: hteo sam citat pa pogrešno kliknuo, ništa nisam menjao

[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 22.12.2024. u 14:00 GMT+1]

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.12.2024. u 13:01 - pre 2 meseca
Citat:
Ovaj je skapirao opasnost uključenja škola u protest, pa je proglasio raspust!

Klinci su mu odgovorili na ovaj način:

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

bordzija

87.116.181.*

+1514 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?22.12.2024. u 14:18 - pre 2 meseca
U 16h veliki protest studenata na slaviji idem da podržim moje :)

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

95.180.107.*

+230 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?23.12.2024. u 09:50 - pre 2 meseca
Citat:
Java Beograd:

Nikakva "apolitična" grupa ljudi se nije "probudila".

Ceo postupak smene vlasti, koji je upravo u toku, smišljen je prilično profesionalno. I to nam nekako daje nadu da će se i desiti.
Tu su slogani "ruke su vam krvave", "korupcija ubija", tu je ikonografija sa crvenim dlanom (nešto slično onom "Gotov je" sa pesnicom). Tu su performansi sa farbanjem trgova i tako, ima tu dosta toga.

Ko to vodi? Ko je to platio? Kome je to u interesu? Možemo samo da nagađamo. Lično, verujem da je to prilično duboko i veliko, mnogo veće od Đilasa i Marinike.

Probudili su se studenti, koji su tradicionalno bili najmanje zainteresovani za politička dešavanja. Kad sam bio student nisam znao ni ime premijera (bio neki bradati sedi lik).

A što se tiče "ko vas plaća" - kao što postoje interesne grupe da SNS ostane na vlasti - postoje i one da SNS ode sa vlasti.

Evo ja mogu da ti kažem da znam za 4 ili 5 IT firmi koje organizuju raznošenje klope, ćebadi, grejalica studenata i imaju "kutije za donacije". Doniraju zaposleni, svako po 1000 - 2000din iz džepa, nakupi se tu lepa para.

Direktor Cake-a je preko linkedina oglasio da želi da "pomogne" sa 2 ili 3 miliona dinara. Misliš da je jedini? Da nema još takvih koji to rade ispod radara? I bogu hvala da to ide dalje od Đilasa i Marinike i Lutovca i Mutavca jer su oni svoju sposobnost dokazali u prethodnih 12god.

Stalno pokrećeš to "ko sve to plaća" pitanje, a nekako zaboravljaš da SNS plaćaš i ti i ja i Bordžija i Nebojša i da sve njihove sendviče, ekskurzije, predstave za malu decu plaćamo mi, iz državnog budžeta. Ne deli Lipsi sendviče i pljeskavice odvajajući od svojih usta

A slogani, jbga oduvek je stegnuta pesnica bila simbol otpora, borbe, nepokoravanja, a krvava ruka simbol odgovornosti za nečiju smrt. Nije to nijedan student ili političar izmislio.

Da se ja pitam, simbol ovih ili nekih sledećih protesta bi bila noga ili stopalo - da ih išutiramo više i poziciju i opoziciju da ih moje oči ne vide.

Odgovor na temu

Living Light

Član broj: 331540

+1243 Profil

icon Re: Srbija - raspada li se ili ne?23.12.2024. u 10:03 - pre 2 meseca
.
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Srbija - raspada li se ili ne?

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 32099 | Odgovora: 457 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.