Svake će izbore da dobije Vučić, dok god drži 99% medija. To je jasno. Novi izbori su samo mazanje očiju. Zato opozicija niti ne traži nove izbore. Glupo je. Glupo je i traženje nepravilnosti na biračkim mestima, kad je jasno da izbori nisu tu pokradeni.
Nikakva "apolitična" grupa ljudi se nije "probudila".
Ceo postupak smene vlasti, koji je upravo u toku, smišljen je prilično profesionalno. I to nam nekako daje nadu da će se i desiti.
Tu su slogani "ruke su vam krvave", "korupcija ubija", tu je ikonografija sa crvenim dlanom (nešto slično onom "Gotov je" sa pesnicom). Tu su performansi sa farbanjem trgova i tako, ima tu dosta toga.
Ko to vodi? Ko je to platio? Kome je to u interesu? Možemo samo da nagađamo. Lično, verujem da je to prilično duboko i veliko, mnogo veće od Đilasa i Marinike.
Tu je i plan i program: prvo fakulteti, pa škole, pa umetnici i tako redom.
Sinoć sam bio u pozorištu, i na kraju predstave, glumci su navukli neke crvene rukavice i obratili se publici sa jasnim, definisan političkim proglasom. Publika je obraćanje pozdravila gromkim aplauzom.
Idu blokade saobraćajnica, malo po malo, pa onda sve više i više. Pitanje je kad će i traktori da se uključe. Danas, u nedelju 22.dec biće veliki miting na Slaviji. Studenti, glumci i ostali umetnici.
Ovaj je skapirao opasnost uključenja škola u protest, pa je proglasio raspust!
Sada je tema: ako me smenite - nema kredita.
Videćemo.
NM: hteo sam citat pa pogrešno kliknuo, ništa nisam menjao
[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 22.12.2024. u 14:00 GMT+1]
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji