Citat:
turok: ... u kucistu postoji samo jedna velika posuda prekrivena malom,plitkom i one su spojene samo jednom ivicom preko osovine-znaci,kada su napolju,mogu slobodno da se krecu jedna u odnosu na drugu oko te osovine,ali ne i da se razdvoje.
Da, uputstvo je kontroverzno. Prvo pisu da je voda potrebna da bi se cevi hladile a posle pisu da se voda moze odvoditi napolje.
Ja sam reskirao i vec drugu ili trecu sezonu rade na spoljne kofe. Sada sam stavio i cevi i miran sam. Evo slike moje posude o kojoj si ti verovatno pricao. Onaj siljak sluzi da iskljuci kompresor kad se posuda napuni do vrha i tako prestaje hladjenje i kondenzacija i samo duva ventilator.
Ona "tepsija" o kojoj sam pricao zaista postoji, u to sam se uverio kad sam rasturao onog provog pingvina i steta sto nisam slikao. Voda iz nje izlazi kroz izdignuti izlaz i kaplje u posudu u klimi i tako je u "tepsiji" stvoreno vodeno kupatilo za vruce cevi. Kad se izvuce cep, onda sva voda iz tepsije iscuri i vise nema vodenog kupatila. Ja sam prosle sezone isao tako daleko da sam ono donje crevo, koje je kratko i iz koga mi je voda curila u kofu, podigao pomocu jedne krute zice priblizno do nivoa onog visokog izlaza, sto se moze videti tako sto voda pocne da kaplje u unutrasnju posudu umesto da izalzi u kofu i tako sam ga fiksirao pa sam ima izlaz u kofu a i vodeno kupatilu u "tepsiji" ali sada sa ovim stalnim cevima do terase sam odustao od toga, mnogo je to filigranski da se podesi. Teram ovako, pa sta mu bog da.
Evo i slike onog mog prvog pingvina, pokojnog, a vrlo slicnog sadasnjim klimama. Slovo P oznacava mesto gde se nalazi posuda.
[Ovu poruku je menjao tdjokic dana 21.07.2010. u 20:06 GMT+1]
Evo jos jedne slike, da stvar bude kompletna. Slikano je sadasnje stanje ali nisam uspeo bas kvalitetno da snimim. Jos uvek je tu žica koja je držala crevo na nivou tepsije. Žica je označena sa Ž a nivo vode u tepsiji sa NT, sto je bilo nacrtano flomasterom i jako je nezgodno da se pogodi i podesi jer je tepsija plitka, zato i ima nekoliko oznaka. Vide se one spojnice a rupu na posudi sam prosirio odnosno prorezao, tako da mogu u slucaju potrebe (kao sto je bilo pre pola sata, za slikanje) posudu da izvucem a da crevo za vodu ne odvajam. Kofa pridržava crevo i spojnice a može i da prihvati ako nešto počne da kaplje / curi, ne smeta.
[Ovu poruku je menjao tdjokic dana 21.07.2010. u 20:29 GMT+1]
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!