Citat:
Negde sam cuo/procitao (nema sanse da se setim gde) neki intervju sa nekim kolko se secam austrijskim istoricarima koji su otkrili neka dokumenta po kojima je G. Princip bio izmanipulisan da ubije onog Ferdinanda(ili kako mu vec bese ime) jer to upravo odgovaralo Nemackoj i Austriji - naravno vest je bila stura i kratka.
Zove se Franc Ferdinand, nema veze.
Inace nema dvojbe da je hitler bio iracionalna osoba (citaj ludjak), tako da me ni to vjerovanje vracevima i prorocima nebi iznenadilo.
A onaj dio o njemcima i jugoslovenima (nama ako tako hocete), bez uvrede srki ali nije sve bilo onako kako se prikazuje u starim yu filmovima, gdje stric, daidja, sin, kcer i baba ukradu njemacki avion i obdrane jugoslaviju, naravno niti je bilo Valtera koji je branio sarajevo. Nismo ni mi bas tako dobro prosli, ali je takvo vrijeme bilo gdje se ljudima dizao moral takvim filmovima, sto je dobro, else, nebi mi sada na ovome forumu pricali.
O turskoj necu da komentarisem jer je suvisno.
Ali nekada se zapitas dal je hitler bio u stanju da sve to sam smisli, ipak on stoji iza konc. logora i plinskih komora, nazalost nikada se nece saznati sve sto se desavalo u nac. njemackoj, ima tu bezbeli mnogo vise od cistog mucenja i ubijanja.
P.S.
Neznam gdje, ali se sjecam da sam jednom procitao teoriju gdje se kaze kako su zidovi potpomogli ubijanje zidova sa ciljem da se nasele u izrael. ????
Sto se i desilo naravno uz pomoc Britanije koja je prekrsila dogovor sa Palestincima.
Mislim da se radilo o masonima koji su se dogovorili sa nacistima, jel zna neko nesto o masonima, inace. (ako nije veliki off topic, ali ce ovo biti pobrisano)