Citat:
boccio:
postoji i opcija da pogledate kilometrazu kad udjete u vozilo, a posle toga je sve stvar rutine...
Mislim da nema potrebe da buljite ljudima u kontrolnu tablu, ako zelite da znate koliko ce vas izaci cena od 1-2 relacije, nazovete radio centar i lepo pitate (ko pita ne skita
),
ovo posebno vazi za one koji zele na malo duze relacije.
Takodje, kada stranka zove iz NS-a i hoce do Surcina (raspituje se za cenu), kaze se otprilike cena voznje i doda se da, kada taxi dodje na adresu mozete se dogovoriti oko cene...
Citat:
L I L I T:
uglavnom nemam problema s taksistima više sa dispečerima...
E ovo se zove neprofesionalnost!!!
I mi dispeceri imamo dusu (ljudi smo pa gresimo)!
Citat:
L I L I T:
Kad sam bila mlađa,
sedela sam napred kao računaš na ono ko sedi napred plaća
Međutim sve je bilo oke,
dok jedan taksista nije me tako vozao i pričao,
pa ono sve malo pa uhvati me za nogu...
Zlatno pravilo taxista (uglavnom mladjih),
ako zenska stranka sedne na prednje sediste (pa se jos vozi sama) njima je logicno da si free, a u slicaju da sedne na zadnje...
To svakako neopravdava tvoju situaciju...
Citat:
stargatenow:Zbog cega sam duzan da kazem dispeceru destinaciju na koju idem?
Nisam bas siguran da si duzan da kazes destinaciju na koju ides.
U NS-u, ovo vazi jedino kada ste u Petrovaradinu ili na Klisi, onda je dispecer duzan da pita (ali ne tacno do koje destinacije vec "da li idete za grad?", kako taxista nebi dolazio sa jednog kraja grada na drugi, da vas vozi do sledeceg ugla).
Citat:
boccio:...ta destinacija koju kazes dispecaru ti je password da taxista zna da si ti zvao...
Za to, se koristi malo drugacija procedura (kratki opisi stranaka), tipa:
"Kolega cekace vas zenska stranka u belom kaputu" i sl.
Ovo se najcesce koristi vikendom uvece, kada ljudi zovu iz kafica ili kluba gde ima mase.
Citat:
pctel:Izvadio sam novcanik i mirno rekao: "evo 100 dinara za voznju i jos 150 kao prilog za popravku taksimetra".
Iskusno!!
U raju je lepo, ali u paklu je ekipa!
Kad pogledam u zenske grudi vidim duplo!
Narkomani cesto imaju fiks-ideje.