za gazzu:
"Spalcom" 026/227-360, 026/223-754 (prodavnica br. 2) i 064/172-51-09
e-mail:
[email protected]
Ovo je prepisano sa vizit kartice. Cena po kojoj sam ja kupio tu klimu je bez ugradnje. Mozda ona "tvoja" cena ukljucuje i ugradnju.
Jonizator je navodno vrlo dobra stvar jer obogacuje vazduh negativnim jonima koji pozitivno uticu na zdravlje. Istovremeno bi trebalo da ucini da vazduh u prostoriji "mirise" na vazduh posle kise. Imam drugu klimu (neka mala prenosna) koja ima jonizator i, iskreno, taj miris nikad nisam osetio. Imao sam i poseban uredjaj pre nekoliko godina i ista prica. Mozda on radi nesto extra korisno, ali ja to nikad nisam osetio ili video. Japanci su nenormalno popaljeni za jonizatore pa kupuju sve i svasta sto ima jonizator u sebi. Sa druge strane, na nekom sajtu su raspravljali o stetnosti klima uredjaja pa je tu neko okacio citat grupe lekara koji tvrde da je takvo vestacko obogacivanje vazduha negativnim jonima stetno po ljude i bla, bla, bla... Slicna prica kao sa vestackim vitaminima. Ti sam odluci koliko ti je bitan jonizator u klimi. Meni nije jer klimu koristim za rashladjivanje i vrlo retko za grejanje. Sa druge strane jonizator, ovlazivac vazduha i sve ostalo sto obogacije osnovnu namenu ovog uredjaja drasticno podize cenu, a mene vise zanima kvalitet onoga sto utice na osnovnu namenu.
za dex-a:
Hvala mnogo. Cekam da prodje ovaj sneg pa da je ugradim jer mi za grejanje, trenutno, nije potrebna. Koliko je bitno sto je spoljna jedinica "malo bucnija"? Da li je toliko bucna da smeta kroz zatvoren prozor ili da smeta komsijama? Cuo sam da LG klime imaju isti problem.
Meni je zapao za oko podatak iz uputstva da ta klima nema 12000 BTU vec 11200! Koliko je bitan taj podatak?