Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja

elitemadzone.org :: TechZone :: Bela tehnika :: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja

[ Pregleda: 1005 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

PedjaZ

Član broj: 48898

+144 Profil

icon Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja09.01.2025. u 00:03 - pre 13 dana i 2h
Nema neka zasebna tema pa da krenem od ove koje imam:
Candy ROW4966DWMCE/1-S

Prednosti:
sve upakovanu u jednu kutiju

Mane (kod ove ali verujem da manje ili više važi i za ostale proizvođače):
- Lepo je radila prvih 1,5 godine uz povremeno lupanje bubnja u desnu stranicu i lupanje glave do čega je (vrsta veša, količina...). Nema pravila – takva je. Kada je baš prolupala i počela da šeta, menjani su amortizeri i čivije od strane ovlašćenog servisa, kasnije i kaiš. I dalje je loše radila. Odneo je servis - vratili je u stanje kakva je bila kada je kupljena (skoro – dno od leksana nisu doneli i nešto sitno su polomili ali su je barem popravili iz trećeg puta – opet sve isto menjano kao u stanu ali sada svaka im čast sada jer se prvog dana videlo da dobro radi) – mirni smo narednih 1,5 godinu.
Kako je bubanj poprilično veliki (zbog sušenja veša) tako je on jako blizu stranica mašine i dovoljan je manji disbalans da počne teg bubnja da udara u desnu stranicu tako da nije baš za neko noćno paljenje.
Zalepljeno parče gume na lim, tu gde udara, da ako udari - to bude tiše.
„Senzor stabilnosti tokom centrifuge“ iz reklame – to malo lažuckaju jer će pre mašina da se raspadne prilikom centrifuge neko da prekine sa istom ili da smanji brzinu obrtaja.
- Sporo sušenje veša jer je kondenzator (izmenjivač toplote) mali i plastični (ovo je verovatno kod svih slično) za razliku od mašina koje samo suše veš.
- Posle svakog sušenja se ostaci tkanine moraju pokupiti po obodu gume unutar bubnja i obavezno paljenje nekog kraćeg programa na prazno kako bi se bubanj isprao.
- Dobro je sušila 2,5 godine i onda je krenula da suši na hladno bez prijave ikakve greške. Neko opet tu nije dobro projektovao jer ima NTC koji meri temperaturu ali nije to iskoristio za prijavu greške.
Iskočili su zaštitni termički osigurači jer je temperatura sušenja prešla 140°C.
Razlog je nakupljanje ostataka tkanine i KAMENCA u kondenzatoru. Rasklapanje i čišćenje je za običnog korisnika suviše komplikovano. Kondenzator je zalepljen te je čišćenje jako teško.

Drugi problem je opet kamenac ali u posudi za sipanje praška.
Rupice su zapušene te voda prska van posude po unutrašnjosti mašine te je zarđala šelna i nešto malo dno mašine.

Sama mašina je nekako nedovršena što se tiče softvera – kao da joj fali update.
„Senzor stabilnosti tokom centrifuge“ ne postoji – naravno da fizički zaseban senzor ne postoji već se to gleda sa TAHO senzora ali nema ništa od toga.
Onda recimo kada stisnem pauzu ako centrifuga prolupa na samom početku (kako bi ponovo stala, vrtela pa opet krenula sa centrifugom ali ovoga puta sa boljim rasporedom veša – ponekad ovo upali) nekada se ne vrati na centrifugu već nastavi kao da je završila centrifugu i veš ostane mokar.
Druga mana je što prilikom sušenja uvek prvo vrti na max obrtaja (1400) i to se ne može promeniti, a 1400 za neizbalansiran veš nije baš zdravo za ležajeve. Kad smo kod ležajeva – kazan je lepljeni te je zamena velika patnja ali to je sada skoro kod svih mašina.
Treće ovo za kamenac u izmenjivaču. Umesto da prijavi grešku ili da smanji snagu grejača, ona nastavi kao da nije ništa. Gde je onda tu merač vlage koji je isto u reklami i koja je njegova uloga ako ona vrti hladan veš tri sata?
Programi za pranje – ima ih gomila ali bolje da su dodali poseban program za ispiranje mašine posle sušena (koji bi kraće trajao) nego gomilu nepotrebnih gluposti.
Što se tiče aplikacije za telefon – nudi neke dodatne programe ali 99% već ima na mašini.
Koliko se sećam, može samo na jednom telefonu biti instalirana.

Da li bi ponovo kupio mašinu za pranje i sušenje – DA, ali samo neku pametniju koja dobro rasporedi veš te nema problema kod centrifuge.
Koju? Ko to zna.
Samo ime proizvođača ništa ne znači jer svi imaju bolje i lošije modele.
Recenzije kupaca na sajtovima za prodaju – tek to ništa ne znači jer su svi veseli kada kupe nešto novo pa tako i pišu.

Srećno u kupovini i mogao bi neki majstor da se oglasi kako bi iz prve ruke znali šta da kupimo.

U prilogu ima još par sličica delova - ako nekome zatrebaju prilikom servisiranja.

Pozdrav

[Ovu poruku je menjao PedjaZ dana 09.01.2025. u 01:19 GMT+1]
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Living Light

Član broj: 331540

+1210 Profil

icon Re: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja12.01.2025. u 07:30 - pre 9 dana i 19h
E X T R A ! --- O D L I Č A N !

Pregled i Opis & Utisci o koriščenju Veš Mašine + Sušilice

Candy kaže da je Ona: BEST IN CLASS

https://www.candy-home.com/sr_...nje/31010382/row4966dwmce-1-s/

@PedjaZ:

"Sama mašina je nekako nedovršena što se tiče softvera – kao da joj fali update.
„Senzor stabilnosti tokom centrifuge“ ne postoji – naravno da fizički zaseban senzor ne postoji već se to gleda sa TAHO senzora ali nema ništa od toga. "

"Da li bi ponovo kupio mašinu za pranje i sušenje – DA,
ali samo neku pametniju koja dobro rasporedi veš te nema problema kod centrifuge.
Koju? Ko to zna. "

Veoma Korektan, dobar, detaljan i koristan opis "doživljaja za vreme koriščenja" mašine.

Predraže Hvala Ti na trudu, zalaganju i Ostvarenju jednog Ovako Lepo uradjenog Posta.

Jesi ga ODRADIO Svaka Ti čast !

Pozdrav
TERMOELEKTRO-ENEL A.D. --- TÜV Rheinlad® Certified
LABORATORIJA ZA ELEKTRIČNA ISPITIVANJA

Akreditacija Inženjerske Komore: ATS AKREDITACIONO TELO SRBIJE

Odgovor na temu

test1234
Branislav B. Rakic

Član broj: 146636
109.245.204.*

+330 Profil

icon Re: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja13.01.2025. u 10:12 - pre 8 dana i 16h
Iz iskustva, jedina kombinovana mašina koja radi posao je Ariston/Hotpoin 10Kg pere 7Kg suši 1.600 obrtaja. Polovina frizerskih salona u Beogradu ih koristi 3-4 puta dnevno za peškire. Dok radi-radi perfektno. E sad i ona se brzo napuni dlačicama od veša i tu nema leka.

Odgovor na temu

Living Light

+1210 Profil

icon Re: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja13.01.2025. u 10:17 - pre 8 dana i 16h
Ali generalno važi:

Što češće sušiš veš u SUŠILICI

sve više ima dlačica, ... a Veš ti je SVE TANJI, ..... i Tanji, ....... i tanji,

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Moderator
Član broj: 11890
*.static.isp.telekom.rs.

+10373 Profil

icon Re: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja13.01.2025. u 10:25 - pre 8 dana i 16h
Citat:
test1234:Dok radi-radi perfektno. E sad i ona se brzo napuni dlačicama od veša i tu nema leka.

Pošto planiram upravo kupovinu kombinovane mašne, a čuo sam i od drugih preporuke za Ariston, zanima me: u kom smislu "nema leka"?

a) Mašina crkava definitivno
b) Filter mora se čisti/menja
c) Nešto treće

Gde su, wtf, te dlačice od veša? Zar to ne može da se servisira?
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

Living Light

+1210 Profil

icon Re: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja13.01.2025. u 13:30 - pre 8 dana i 13h
Java Beograd,

moje iskustvo:

To baš i nisu SAMO DLAČICE.

to je sav Otpad od textila koji se "OŠMIRGLA iLi OLJUŠTI" sa tkanina nakon Na-Maltretiranja veša u sušilici,

--- od "NA BRZINU i NA SILU SUŠENJA"

Opiljci, otpad u obliku "pufne iLi vate" ISTE BOJE kao i boja veša.

Znaći,

--- prilikom SVAKOG SUŠENJA ima se mala količina Ostruženog Textila koji se SKUPLJA U SPREMNIKU (posuda za TO),

na kraju Balade, Duxer ti se toliko shhhebe i izmaltretira da ćeš Sam da Kupiš Drugi,
(ala Garancija kod kućnih uredjaja)
- jer stari više Ni na šta ne liči.

Farmerke koje nisu Levis 501 iLi Wrangler, posle par Pranja-Sušenja izgleda će kao da su prošla KAMENOVANJE zbog Mode.

Ja (mi) sušilicu NEMAM, niti hoću da je uopšte ikad imam u kući!

Utisak i "dojam" o koriščenju, načinu rada, NErada, Balavljenja/gužvanja/upropaštavanja veša
stekao sam dok sam radio u "tu Nemačku", na Bosch i Whirlpool kombinovanim mašinama.

Kombinacija DVA uredjaja UVEK je Gohhhvvvvmnno !

Isto kao i kada u jedno kučište stave tjuner, equilajzer, pojačalo i VU-metre, --- Eee to je ŠIT !

Ako imaš dva odvojena aparata jedan pere a drugi suši,
eee takkva kombinacija je:

- Pametnija, Kvalitetnija, Inžereri VIŠE PAŽNJE POSVETILI ONOME ŠTA TA KUTIJA STVARNO RADI PONAOSOB!

pOz

[Ovu poruku je menjao Living Light dana 13.01.2025. u 14:45 GMT+1]

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Moderator
*.static.isp.telekom.rs.

+10373 Profil

icon Re: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja13.01.2025. u 13:47 - pre 8 dana i 12h
Kad se radi o extra malom prostoru, onda je kombinovana mašina jedino rešenje.

Odgovor na temu

Living Light

+1210 Profil

icon Re: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja13.01.2025. u 13:51 - pre 8 dana i 12h
Java Brate .... To SI U PRAVU !

nema mesta, nemaš kud, vezane ti ruke, .... samo Kombinovani spašava od manjka prostora.

pOz

Odgovor na temu

Living Light

+1210 Profil

icon Re: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja13.01.2025. u 14:08 - pre 8 dana i 12h
Citat:
Java Beograd:
Kad se radi o extra malom prostoru, onda je kombinovana mašina jedino rešenje.

Mada, ne znam GDE SI SUŠIO VEŠ u poslednjih 50-godina ?

da oblaćiš Mokar veš - SIGURNO NISI.

Nego, ....pomodarstvo !

Ja NIKAD

1) veš NE cedim na većem brzinama od 800obrt/min,
2) ne perem na većoj Temperaturi od 40-50⁰C,

3) veš se suši na Štriku za veš u vešernici iLi iza zgrade
(a To nije Lepo, bez obzira na Projektom predvidjene u-Betonirane stubove za 4-štrika, 4 x 15 metara)

5) sušenje na "bez Vetra" --- da veš ne izigrava Filter za ovaj napaćeni i pun svega vazduh.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Moderator
*.static.isp.telekom.rs.

+10373 Profil

icon Re: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja14.01.2025. u 07:35 - pre 7 dana i 19h
Citat:
Living Light: Mada, ne znam GDE SI SUŠIO VEŠ u poslednjih 50-godina ?

Nikad nisam ni živeo u tom stanu, koji je ovde opisan kao "ekstra mali prostor"

Odgovor na temu

Living Light

+1210 Profil

icon Re: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja14.01.2025. u 08:10 - pre 7 dana i 18h
onda Ti je (opet) SVE Oprošteno 😉
-------------------------------------

Odgovor na svako tvoje pitanje oko opravdanosti koriščenja Kombinovane Mašine
tipa "Perilica+Sušilica " u jednom kućištu, u tako "ekstra malom prostoru"

- Odobreno za Izgradnju i Upotrebu! ✔✔✔

---------------------------------------------

" Sedi u taj Fijaker i vozi Miško, onako kako Bog zapoveda "

pOz

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+752 Profil

icon Re: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja14.01.2025. u 13:25 - pre 7 dana i 13h
Ne kapiram kakve su to veš mašine koje skaču, ja pre 7-8 godina kupio najjeftiniju Gorenje (bio je neki još jeftiniji model, ali ovaj bio na akciji po ceni tog, a ima 200rpm više koje nisam nikada ni koristio zbog gužvanja, centrifugiram na max 1000rpm), i kad sadržaj nije lepo raspoređen pri pokušaju centrifugiranja, uspori pa potom ponovo počne da zaleće, pa opet uspori, i tako ponekad 5-6 puta. Ne znam, možda je program takav, a možda ima i neke senzore.

Druga stvar, morate znati i šta stavljate u veš mašinu, ne može jedan težak komad odeće, tipa farmerke, a ostalo sve lagano, onda naravno da je problem da se sadržaj rasporedi tako da pri centrifugiranju nema previše vibracija. Uostalom, recimo farmerke ne treba prati sa drugom odećom zbog metalnih dugmića, nitni i rajsferšlusa, koji će praktično oštetiti tu drugu odeću.

Takođe, za većinu odeće, koja se obuče jednom ili dvaput, ako ne radite tipa na gradilištu ili u magacinu, već npr. u kancelariji, može da se opere koristeći neki od brzih programa, gde pranje traje 15-20 minuta, tako da se odeća manje haba, a ako se koristi kombinovana sa sušenjem, manje će biti i tih "dlačica, loptica" i sl.

Za dukserice i druge slične odevne predmete koji imaju "kuglice" i sl., postoji ona mašinica za "šišanje", odnosno skidanje tog materijala, poželjno je takve odevne predmete povremeno očistiti.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Moderator
*.static.isp.telekom.rs.

+10373 Profil

icon Re: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja14.01.2025. u 13:39 - pre 7 dana i 13h
Citat:
mjanjic: Takođe, za većinu odeće, koja se obuče jednom ili dvaput, ako ne radite tipa na gradilištu ili u magacinu, već npr. u kancelariji, može da se opere koristeći neki od brzih programa, gde pranje traje 15-20 minuta, tako da se odeća manje haba, a ako se koristi kombinovana sa sušenjem, manje će biti i tih "dlačica, loptica" i sl.

Ha, ha, ha!

Objasni ti to mojoj gospodži, koja svaki peškir mora da "iskuva" na 95o C bez obzira što je uzet čist sa police, i samo jednom obrisana (čista) kosa, posle pranja.
Potkošulja? Probaj samo da je prošvercuješ na 40o C ! Biće detektovana automatski, a njeno korišćenje banovano dok ne prođe torturu na 95o C

Ti ćeš meni da pričaš šta se i kako pere u mašini?!

Priznajem, to sam radio u početku braka, koristeći logiku protiv instrukcija njene majke. Odustao, odavno.

Odgovor na temu

PedjaZ

Član broj: 48898

+144 Profil

icon Re: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja15.01.2025. u 08:51 - pre 6 dana i 17h
Citat:
Living Light: Ali generalno važi:

Što češće sušiš veš u SUŠILICI

sve više ima dlačica, ... a Veš ti je SVE TANJI, ..... i Tanji, ....... i tanji,

To je tačno ali je garderoba jeftina te niko više ne obraća pažnju na ovo.

Citat:
Java Beograd: Pošto planiram upravo kupovinu kombinovane mašne, a čuo sam i od drugih preporuke za Ariston, zanima me: u kom smislu "nema leka"?

a) Mašina crkava definitivno
b) Filter mora se čisti/menja
c) Nešto treće

d) Gde su, wtf, te dlačice od veša? Zar to ne može da se servisira?

a) Nema leka = mora se otvarati ovo što sam ja otvarao kako bi se očistilo.
b) Kod ovakvih mašina (kondezaciona) filter ne postoji. Možda postoji kod onih sa toplotnom pumpom ali je to vec neka druga komplikacija.

d) Ostaju u bubnju i nakupljene na gumi oko vrata što se sa dodatnim kratkim pranjem ispere + imaš na fotografijama gde još budu i isto tako kako se servisira.

Citat:
Living Light:

...

Opiljci, otpad u obliku "pufne iLi vate" ISTE BOJE kao i boja veša.

Znaći,

--- prilikom SVAKOG SUŠENJA ima se mala količina Ostruženog Textila koji se SKUPLJA U SPREMNIKU (posuda za TO),

...

Farmerke koje nisu Levis 501 iLi Wrangler, posle par Pranja-Sušenja izgleda će kao da su prošla KAMENOVANJE zbog Mode.

[Ovu poruku je menjao Living Light dana 13.01.2025. u 14:45 GMT+1]

Kod ovih mašina ne postoji spremnik, a ovo za farmerke i nije baš tako.

Citat:
mjanjic
a) Ne kapiram kakve su to veš mašine koje skaču, ja pre 7-8 godina kupio najjeftiniju Gorenje (bio je neki još jeftiniji model, ali ovaj bio na akciji po ceni tog, a ima 200rpm više koje nisam nikada ni koristio zbog gužvanja, centrifugiram na max 1000rpm), i kad sadržaj nije lepo raspoređen pri pokušaju centrifugiranja, uspori pa potom ponovo počne da zaleće, pa opet uspori, i tako ponekad 5-6 puta. Ne znam, možda je program takav, a možda ima i neke senzore.

b) Druga stvar, morate znati i šta stavljate u veš mašinu, ne može jedan težak komad odeće, tipa farmerke, a ostalo sve lagano, onda naravno da je problem da se sadržaj rasporedi tako da pri centrifugiranju nema previše vibracija. Uostalom, recimo farmerke ne treba prati sa drugom odećom zbog metalnih dugmića, nitni i rajsferšlusa, koji će praktično oštetiti tu drugu odeću.

c) Takođe, za većinu odeće, koja se obuče jednom ili dvaput, ako ne radite tipa na gradilištu ili u magacinu, već npr. u kancelariji, može da se opere koristeći neki od brzih programa, gde pranje traje 15-20 minuta, tako da se odeća manje haba, a ako se koristi kombinovana sa sušenjem, manje će biti i tih "dlačica, loptica" i sl.

d) Za dukserice i druge slične odevne predmete koji imaju "kuglice" i sl., postoji ona mašinica za "šišanje", odnosno skidanje tog materijala, poželjno je takve odevne predmete povremeno očistiti.

a) Ako je nešto novije to ne znači da je i kvalitetnije.
b) Lako je ovo u teoriji. Kada bi svaki ves sortirali po velicini, pamuk/sintetika (pamuk upija vodu dok plastika ne pa i tu ima razlike), dugmići/rajsferšlusi, pa još belo/šareno...
Naravno da se donekle vodi računa ali je opet lutrija.
c) Dužina pranja nema veze sa dlačicama - one nastaju kada se veš suši.
d) Njih ima pa ima

Citat:
Java Beograd: Ha, ha, ha! :) :) :)

Objasni ti to mojoj gospodži, koja svaki peškir mora da "iskuva" na 95o C bez obzira što je uzet čist sa police, i samo jednom obrisana (čista) kosa, posle pranja.
Potkošulja? Probaj samo da je prošvercuješ na 40o C ! Biće detektovana automatski, a njeno korišćenje banovano dok ne prođe torturu na 95o C

Ti ćeš meni da pričaš šta se i kako pere u mašini?!

Priznajem, to sam radio u početku braka, koristeći logiku protiv instrukcija njene majke. Odustao, odavno. :D

:)

[Ovu poruku je menjao PedjaZ dana 15.01.2025. u 10:46 GMT+1]

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: TechZone :: Bela tehnika :: Mašina za pranje i sušenje veša - iskustvo posle 2 godine korišćenja

[ Pregleda: 1005 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.