Cao,
Izvinjavam se moderatorima sto ozivljavam temu, i ako tema nije za ovde, ako mozete, prebacite je gde treba il napravite novu (ili cu ja napraviti, samo gde, ne znam dal su cekaonice iste).
Potrebna mi je pomoc u vidu saveta oko samogradnje ormara/plakara, pa reko da postujem ovde, a neko da proba da me ubedi da ovo zaista ne valja, posto mi doooosta ljudi kaze da nece to da pije vodu, i da ce da se rasklima i da nece da valja, samo zato sto ne lici na klasican ormar
Ali, kako sam tvrdoglav, ne popustam, pa reko da udjem u pisanu diskusiju sa nekim, mozda me neko i nabedi da zaista ne valja to sto sam zamislio, pa vas molim, raspalite koliko mozete, a ja cu se truditi da argumentujem i oborim svaku tvrdnju da to ipak moze da radi (tako mi rekli i za astal, pa eve ga stabilniji od bilokog koji sam video)
Elem, kacim sliku, a evo i opisa:
Ormar je zamisljen na foru polica (kao police za knjige) gde su police usrafljene za ledja ormara, i za srednju vertikalu. Plafon (krov, kako vec) ormara se naslanja na srednju vertikalu i na ledja, a ubacicu i nekoliko L profila gvozdenih, sve da bi se bolje drzalo.
Pod ormara isto tako. Na plafon ormara se kace viseca klizna vrata, koja su 'suplja', prvo sam imao u planu da napravim samo ram od lajsni, al sam se resio za ovaku izradu, da bi bila laksa. Bocne stranice su od obicnog lesonita, cisto da ves ne ispada napolju, i da ima nasta poster da se nalepi, posto ce ceo ormar biti neki motiv, jos ne znam koji.
E sad, ledja ze na dva mesta srafe za zid, verovatno onim rezicama, kao na vratima za pse i to, koliko da bude stabilno i da ne pretegne napred kad se neko uhvati za ormar, jer je plitak, oko 50cm.
Dimenzije su 2m visina, 1m sirina, i ~50 dubina, police su 40 duboke.
Mislim da je to to, slika uz faza je u prilogu, a sad molim raspalte