Pozdrav drugari, naisao sam na ovu u ovom trenutku za mene jako bitnu temu :). Uselio sam se u novi stan u kom imam dve razlicite TA peci. Jedna radi super, druga je prve noci kada sam je ukljucio po supruginim recima jako brzo pocela da se greje, a sledeceg dana vise nije radila.
Ova lampica koja na njoj i dalje svetli kad se ukljuci, skljocanje kad se odredjuje koliko da se greje se cuje, ali pecka jednostavno ne greje.
Citajuci temu, odlucio sam da otvorim pecku i pronasao sam jednu zicu koja je poprilicno zagorela (izgleda mi kao da je ranije lepljena) i koja se potpuno odvojila od dela u koji bi trebala da ide (al sam ga objasnio, izvinjavam se ako je nejasno :) ).
Ja sam to na brzaka uslikao, da vidite odakle ta crvena zica ide i da mi predlozite kako bi to mogao da popravim, jer para za majstora nemam :(. Pretpostavljam da je to glavni razlog kvara i da bi zamena zice sve resila. Posto je zica kratka, ne mogu da je ocistim i sam namestim, jer ne moze da dogura do zeljenog cilja :).
Evo ih slike, prva pokazuje mesto odakle te dve crvene zice idu, a drugo mesto na kom je jedna od njih malo izgorela i pukla.
Molim vas za pomoc, nadam se da cete mi slikovito objasniti kako i sta je najbolje da uradim da popravim pecku, da mi zena i sin mogu u kuhinju ici, jer ako zena ne moze u kuhinju, nema mi rucka i vecere :D.
Pecka je Elind, napon 220, snaga 2.5.