Ovo što si ti postao pa ovo je kao da su site pravili trgovci guma, i onda pisali oni i njihovi prijatelji šta misle o gumi,ovo su sve gluposti i pišu ljudi koji koriste 13 i 14 cola pa to su gime za neka stara vozila ,a gume su sada 15 i 16 J tako da to što pišu za tu dimenziju se ne odnosi i na ove veće, uostalom dobri Slobodane gdje su tu testovi, ovo piše
čula - kazala- mislila i kao oni su mi neki kvazi sud o tome šta valja, a šta ne valja,pa ti ljudi su po prirodi u 90% slučajeva tehnički nepismeni i ne razlikuju zimsku od letnje gume, a kamoli da znaju šta ne valja a šta valja, kao oni su Evropljani i trebalo bi da znaju,znam ja koliko ono malo znaju srećem se ja sa njima svaki dan.
Nego kad pričam o tome pozivam se na Nemačke testove tipa ADAC ili AUTOBILD gde se takve stvari uredno i precizno nemačkom pedantnošću mere preciznim instrumentima u kojima učestvuju i ljudi iz raznih instituta i to što izmere su sve egzaktni podaci utemeljeni na brojkama i rezultatima i ja njima verujerm, a ne verujem nekim debilnim likovima sa Engleskih site-ova.
I tu se priča završava u kojoj i sami kažu ECO po pitanju sigurnosti 0 bodova.
Citat:
zarsilic: Ocigledno ne; vec o pneumativcima sa identicnim nazivom.
("Spor" je nastao oko naziva "ECO" gde bih se slozio sa Trebinjacem oko stava da "ECO" ne mora da znaci nesto sto je dobro. Pogotovo ne znaci nesto sto je najbolje. Kvalitetniji i skuplji modeli vecine proizvodjaca u svom nazivu ne sadrze ovaj prefiks.)
Upravo tako ,i tu samu priču o potrebi kao nekih ECO guma su izmislili ovi bijednici iz EU što nameću ove debilne propise o kao nekoj borbi protiv zagađenja i smanjenju CO2 i tako forsiraju razvoj tih ECO budalaština po kojima je imperativ da guma stvara mali otpor kotrljanja i da time što više doprinese uštedi goriva pa samim tim i proizvodnji CO2 i drugi cilj je da te gume traju duže i da se sporije troše da bi bajagi na taj način smanjenom potražnjom uticali i na manji proces proizvodnje gume i doprineli očuvanju sirovina i manjem zagađenju,a na uštrb čega pa naravno parametara SIGURNOSTI ,jer nespojivo je da imaju dobro prijanjanje i da malo troše i dugo traju, i da ovo nije licemerno bilo bi jadno a koliko zagađenja proizvode njihovi borbeni avioni i koliko guma troše kao i ta cela ratna mašinerija zagađuje i truje ,e to pitanje niko ne postavlja (ali odoh u off, to je neka druga tema).
I sama priča o tome zagađenju je lažna i tu bolesnu ideju namjerno nameću pred auto industriju i njenu prateću industriju kao što su gume,a to sve u jednom cilju da na taj način polako preko nosa nam provuku ekološki porez i da ga nametnu vozačima i proizvođačima autoindustrije i tako sada kinje proizvođače automobila da moraju da se uklapaju za CO2 i na taj način nepotrbno sakate motore i stvaljaju nepotrebne uređaje da bi samo uklopili broj koji je neki debil birokrata i grupa njemu sličnih iz Brisela donio taj imbecilni propis.
Uh malo sam naširoko ,ali nadam se da moderator ovo neće brisati jer je stvarno bilo neophodno objasniti kakva se prevara krije iza ovih ECO stvari i dobro je rekao
zarsilic ovo je atak na bezbednost
[Ovu poruku je menjao Trebinjac dana 02.04.2011. u 01:24 GMT+1]
VERITAS VOS LIBERABIT