Glavni problem je što imam jako plitak san, i najmanji šum može da me probudi. Smeta mi bilo kakav zvuk ili svetlost dok spavam, pa me bukvalno probudi otvaranje vrata na drugom kraju stana gde živim. :(
Ali glavna stvar što mislim da mi je problem jeste vreme buđenja. Čitao sam dosta o tome, i čini mi se da osećaj umora nakon spavanja dosta zavisi od faze u kojoj se čovek probudi, tako da i nakon 8 sati spavanja, može da se desi da se neko probudi umoran.
Na netu se sada prodaju neki satovi koji (kao) mogu da mere fazu spavanja, i da time unutar predviđenog prozora mogu da okinu budilnik. To bi meni savršeno odgovaralo obzirom da imamo klizno radno vreme, pa mogu malo da "kalkulišem" jer nisam dužan da svakog dana tačno u isto vreme budem u kancelariji.
Pitam vas za mišljenje, da li to ima pojma, ili je samo "mamipara"? Da li se isplati dati od 175$ pa na više za tako neku stvarčicu, a verujte mi - ako bi to zaista učinilo da se budim odmoran - bio bih spreman da dam i mnogo više love od toga :).
Da li je neko možda probao onu "foru" za "lečenje" jet laga, kada se sat za spavanje resetuje rasporedom obroka (evo ga LINK ka tome)? Ja probao, i nije baš bilo delotvorno... možda neće "iz prve", a možda sam ja nešto zezn'o ili loše razumeo :S. Mada možda samo deluje kada je pravi jet lag u pitanju, a ne kada si na jednoj lokaciji sve vreme.