Potpuno se slazem da sam nacinio gresku preporucujuci igru pre nego sto sam je odigrao, makar prvih par nivoa. Ali sam se ogradio da preporucujem na nevidjeno obzirom na predhodna dva dela koja su bila vise nego dobro primljena kod "igracke populacije" sirom sveta. Kao sto je FarCry doneo svojevrsnu 'revoluciju' u igrama kad se pojavio prvi deo i Crysis je tako isto tretiran sa prvim a narocito sa drugim delom. To nije moje misljenje nego nesto sto je poznato u svetu igara.
U danasnje vreme ne obracati paznju na izgled je van svake pameti. U vreme kad se filmovi, igrani filmovi oslanjaju na tehnicka dostignuca danasnjice u tolikoj meri da je gotovo nemoguce uraditi scenario bez oslanjanja makar na efekte koje je moguce koristiti - zanemariti savrsenost istog u igrama je van svake pameti. Zato sam i napisao apsolutnu negativnu preporuku za "Aliens: Colonial Marines", jednostavno izgleda smesno u odnosu na danasnji izgled i desavanja u svetu igara. Izgled likova i njihovo ponasanje/kretanje u igri "Aliens: Colonial Marines" je primerenije periodu od pre nekoliko godina nego danas, a izasla je danas. Kao i izgled okruzenja koje je "pluskvamperfekt"...
Zasto toliko pricam o izgledu? Pa zato sto je stvarno davno proslo vreme radovanja pojave bilo kakve igre "pa makar bilo sve u kockama, samo da su kocke vise kockice nego kocke"! U danasnje vreme je podjednako bitan, ako ne i bitniji, vizuelni dozivljaj nego sve ostalo. Mnogo je bitnije da izgleda dobro, sto bolje, najbolje... nego koliko traje, prica, dijalozi... uzasno je bitno kako se likovi ponasaju, krecu... cak se vrlo vodi racuna o sarenolikosti odece, da se sto manje ponavljaju iste fasade zgrada... a izuzetno je akcentovano i nesto sto je do pre samo nekoliko godina bilo nezamislivo a to je izraz lica i to ne samo glavnih aktera u medjuscenama naracije...
Sve to je bilo odlicno uradjeno u predhodna dva dela Crysis-a pa se da protpostaviti da ce i ovaj treci deo biti na visini zadatka ako ne i bolji - za razliku od "Aliens: Colonial Marines" u odnosu na predhodne varijante iste tematike.
Ko bi voleo da opet igra bilo koju igru koja bi sada izgledala kao Tomb Raider kad se pojavila ta igra - bolje je da batali igranje uopste, a i korisnije jer je to prilicno gubljenje vremena "za ozbiljne odrasle osobe"! :)
A o tvrdnji "Crysis 3 nije igra kao što ni prethodna dva dela nisu bila." - ne treba ni govoriti.
Pozdrav!
"Grand Magus and Supreme Wizard of professional
audio applications in the known universe and beyond"
E-Mail:
[email protected]
Home Page:
http://www.linkedin.com/in/sceka
:) "Nije ti palo na pamet da nekom inteligentnijem postu daš lajk?" (By Nebojsa)
Pravi biser: „Sada sumnjam da bih ucestvovao u poboljsavanju Nebojsinog foruma.”