Na snimku nikad ne može da se dočara nagib ali veruj mi da se ne bi usudio da probaš ovu uzbrdicu jer je jednostavno nagib takav da ti nikakav 4x4 ili reduktor ili diferencijal ne bi pomogao. ATV je sigurno bolji za neki posao ili nešto ali što se tiče čiste zabave nikad 4otočkaš tu ne može biti bolji.
Penjao sam ja ATV-om poprilično strme uzbrdice, i tvrdim da bi ovo na snimku pristao da idem svojim ATV-om, jer smatram da ne bi isuviše rizikovao da mi se ATV prevrne i izlomi, i da je mnogo velika šansa da bi ga popeo iz prve. Naravno da ga ne bi zaletao kao manijak jer za to nema potrebe (kroserica to mora jer ona ima pogon samo na jednom točku koji je 3-4 puta uži od ATV točka i ne može da održi pogon na uzbrdici), već bi išao laganim gasom, jednom rukom se držim za prednji rack, desna ruka na gasu, i lagano.
A što se tiče zabave, mišljenja su različita... Svako voli nešto drugo... Meni je recimo veći gušt da se vozim na Sport-Utility ATV-u (npr. moja dream mašina je Can Am Renegade X xc 1000), da mogu da vozim i lagano i divljački, da ne dobijem hemoroide nakon 6 sati vožnje u komadu, da mogu više da uživam u prirodi nego da sam fokusiran na samu vožnju, da mogu da prođem mnoge stvari koje krosericom ne mogu itd itd... Dok neko voli da mu gore butine dok čuči na kroserici, da osim parčeta puta ispred sebe ne vidi ništa, da skače po preprekama itd... To su neki različiti stilovi i ne možeš univerzalno da kažeš šta je zabavnije...