Citat:
saby:
probne rezultate su jos bolje, sa 6mm jos bolje sagori, ce da vidimo :) type chimney dira brzinu ventilatora izduvna, ide +9 -9
Pozdrav i ja imam isto MBS 18kw i ja sam bušio veće rupe na posudi, sa donje strane fi 5,5mm , a sa strane fi 6,5 mm,
nema značajnih poboljšanja osim što više izbacuje pepeo sa strane. (isto sagoreva)
Tignes je pomenuo za rupe da su na donjoj strani male i da su retko bušene da treba da se povećaju i gušće da se izbuše
i isto tako je pomenu da pri prestanku rada peći treba sav pepeo da izduva i čašica da ostane prazna, ja je mora čistim pre ponovnog paljenja,
što mi nije logično jer postoji sedmodnevno podešavanje znači ona mora da isprazni posudu sama pre drugog paljenja,
što se tiče potrošnje jeste veća meni na 8 sekunde ubacuje pelet u bilo kom režimu grejanja od 1 do 5.
jedan dan je radila tačno 10 sati i potrošila je oko 13 - 15 kg što ja mislim da je mnogo za to vreme, a kažu da je za kuću od 150 m2 30 kg peleta dovoljno za 24h
predpostavljam optimalan prosek, moja je kuća 60m2.
Meni takođe brzo zagaravi staklo, što me nervira.
Probaću sa podešavanjem parametara i bušenjem gušće rupa sa donje strane pa da vidimo.
Pozdrav!