Pozdrav svim forumašima i peletašima
Kako mi se veoma sviđa tema evo i ja da se priključim. Letos sam nabavio kotao na pelet firme KLIMOSZ COMBI 35kW. Češka firma KLIMOSZ je u saradnji sa nemačkom firmom LING tako da su njihovi kotlovi identični.
Uz kotao je ugrađen trokraki mešni ventil sa motorom kojim upravlja kompjuter od kotla odnosno otvara i zatvara protok vode prema radijatorima po potrebi. Ugradio sam i senzor spoljne temperature tako da kompjuter na osnovu tog parametra automatski podize i spusta gornju granicu temperature kotla.
E sad ovako..
Pelet sam kupio od firme TRATER Zrenjanin. Grejna sezona je pocela 31.10.2012 i do sada sam potrosio 210 džakova (po 15kg) odnosno 3.150kg.
Grejem kuću od 100m2 ,gradnja cigla i izolovan mi je samo tavan sa stiroporom. Pošto sam hteo mi grejanje bude neprekidno i konstantna temperatura instalirao sam bezični termostat COMPUTHERM
i od pocetka sezona do danas je temperatura u kući 21,5-22,0 C . Grejem konstantno 24h bez smanjivanja temerature noću.Prezadovoljan sam sa sistemom koji je neverovatno precizan.
Ako nekog još neki podatak interesuje tu sam za pomoć.
PS: palo mi je napamet još nešto, kako svi želimo da nas pelet što jeftinije košta a iz mog iskustva prevoz je presudan za cenu mogli bi da ovde organizujemo kupovinu peleta tj. udruživanje kupovine peleta za ceo kamion i podela troškova prevoza za korisnike koji su okvirno blizu jedan drugom.