Pozdrav,
Ajde i da ovde objavim svoja zapažanja, inače sam aktivan na drugom postu od korisnika MBS peći na pelet
U petak 29 marta sam kupio 10 đžaka peleta, 2t sam potrošio, pa pošto je još hladnjikavo aj neka ima, a najavljuju lepše vreme tek od polovine aprila.
Pelet koji sam kupio je izgleda čist čamov a i miriše na čamovinu mada proizvođača nisam pitao od čega je, kupio sam ga čisto da preteram ovih par dana i kvalitet mi nije bio bitan, presudna je bila cena od 300 din. po đžaku. Koristio sam bukov pelet Boljevački ovo mi je druga vrsta peleta u toku ove sezone pa se zato javljam da prenesem svoje utiske blago rečeno koje su veoma iznenađujuće u pozitivnom smislu. U pećki sam imao preostale zalihe Boljevačkog peleta negde oko 7kg i sipem ceo đžak u pećku i nisam mnogo obraćao pažnje na nju, radila je svoj posao. Juče je žena čistila peć ja sam samo sipao još jedan đžak.
Jutros kad sam ustao ja očistim peć pepela vrlo malo pitam ženu si čistila peć ona nije meni neverica neka. Žena danas oko 3sata uključila pećku ja došao kući oko 5 sati vidim pepela vrlo malo , kad si uključila peć kaže oko 3 sata meni opet neka neverica gledam staklo koje sam jutros oribao od gareži nije zamagljeno u čašici vrlo malo pepela kao da je sad upaljena, evo koliko je sati kada ovo pišem posmatram pećku i dalje pepla nema ništa sa strane čašica i prorezi potpuno čisti kao da je sad upaljena staklo vrlo malo zamagljeno, šta me je još iznenadilo pre oko sat sipem đžak peleta podignem poklopac zagledam unutra ono još ima onaj boljevački pelet , a ja sipam već treći đžak, znam da je čamovina lakša od bukve al on je bio prvi pelet i nije prošao sve zaista začuđujuće.
Parametre nisam menjao ništa kako su bili tako su i ostali plamen je lep i jak inače od predhodnog peleta znalo je da se čašica uopšte ne vidi, možda bi trebale neke korekcije u parametrima ali za sada ću ostaviti ovako. Toliko o mojim zapažanjima sa drugom vrstom peleta.