e sad, ja sam se preselio i u novoj gajbi imam iste te alu roletne punjene istom tom penom, dakle ista prica, jedino sto je ovde montirao ko zna ko (relativno skoro, dakle nisu "matore") ali ovde ima onaj donji deo da moze da se gurne donji deo roletne ka spolja (i vec se razglavio :( ) no .. sta je problem, roletne tandrcu ko nenormalne, cak i kada ih skroz spustim cuje se kako ih vetar pomera, ako ih ostavim na pola prozora to je smejurija cuje se kao da neko drmusa ceo prozor rukom .. a na sve to, kada se podigne roletna do vrha, nece da krene sama dole, lagana je i onda mora necim da se povuce malo da bi krenula (ili da se drnda ona gurtna da bi krenula) .. dakle sve klizi lepo ide ona gore dole ali mi deluje da je ovaj kanal sa strane suvise sirok i da onda to vetar drmusa samo tako. Na onim u starom stanu je u tom kanalu bilo nesto nalik filcu, ovde ne vidim da u tim kanalima ima ista :(
pitanje za - ko se razume .. dal moze to da se "opravi" a da ne kosta ko bubreg i da ne zahteva razvaljivanje prozora?
I sada jedno verovatno tupavo pitanje al sad sta da se radi .. ti prozori su "duboki" dakle drveni prozor je u ravni sa mojim unutrasnjim zidom, odma iza njega je roletna ali onda od roletne do "sveta" ima u donjem delu jedno 60cm a u gornjem jedno 50cm (probacu da slikam zgradu prekoputa ima iste prozore), elem, ja bih hteo da dodam jedno 40cm od prozora (dakle tamo pred kraj tog okna) dodatnu roletnu ali koja je skroz providna, dakle kao npr akrilnu roletnu. Fora je da mogu da spustim to i da bude skroz zatvoreno i donekle toplotno izolovano (koliko moze da ga izoluje 5mm akrilna ploca na primer ili 4mm staklo ili tako nesto) ali da mogu delimicno da ga otvorim - da imam protok vazduha kroz to ali da npr macka tuda ne moze da se provuce, dakle 2cm siroki prorezi, i da mogu to skroz da "podignem/otvorim/sklonim" .. nadam se da sam objasnio ideju .. to mi treba samo na jednom prozoru, tj, daleko od toga da mi "treba" ali bi hteo nesto da probam ali ne znam kako bih to izveo i koliko organa za to moram da izvadim ...