Polomih se tražeći kako da dodam ime „mali genije” kao autora dok citiram poruku, pa nađoh da to nije potrebno, po
pravilu broj 7 ovog foruma :D
Hvala na objašnjavanju značenja svih kontakata, kako električnih, tako i crevnih :) Mene je prevashodno interesovalo značenje otvora za crevo P1 i P2, ali kad ste već naveli značenje električnih, to nisam dirao i konektori su prikačeni na 1 i 2, što znači da je ovaj prekidač NC (
Normally
Closed), što ima smisla.
Juče uveče, meni se javio alarm FAILURE DEPRESS, a kako je meni na srpskom, mislim da piše samo ALARM DEPRESIJA. Znao sam o čemu se radi, skinuo sam masku peći (Commo 21), skinuo crevo sa presostata (dok kraj koji ide na ventilator ostaje povezan) i produvao. Mislio sam da će to sigurno rešiti problem i ostavio da se uključi ujutru. Međutim, ujutru, brzo nakon paljenja plamena, ponovo isti alarm. Tako sam proveo sate čisteći peć, turbulatore, 5 dimnih cevi iznad ložišta, donju komoru, ćunke i dimnjak. Probao sam vraćanje na fabričke parametre, duvao u cev ponovo i bio siguran da je prohodna, jer se u donjoj komori čuje vazduh. Ništa od toga nije pomoglo, već sam imao još 3-4 neuspešna pokušaja, gde kotao upali plamen, krene sa radom i posle 5-10 minuta prijavi pomenutu grešku.
Na kraju, više nisam znao šta da radim, još jednom sam se uverio da crevo preostata nije blokirano, skidajuči sve dimne cevi. Iz očaja, prebacio sam crevo presostata na P1 (bilo je na P2 pre toga) i peć je radila nekih 6 sati, kada je ugašena prirodnim putem :D
Zato sam pitao šta sam ja zapravo ovime uradio i šta P1 i P2 znače, da li je Venturi ili Pito, ja pojma nemam.
Pisao sam firmi Mikro Nova postavljajući ovo pitanje, ali nisam dobio konkretan odgovor, samo da pitam proizvođača peći.