maks-rs:
Citat:
FelipE Pirot:
Je li neko dosad probao da uradi proracun za potrosnju i stavi load pelet na -09 , da vidi ono o cemu sam pisao ? Eventualno mozda negativne utiske sa takvim stelovanjem parametara ?
Kod mene je do sad ovo 'vrh' svih podesavanja, ali je glupo da se hvalim , nadam se da ce jos neko da makar proba
Probaću i ja čim uhvatim vremena. Od ovoga bi trebalo da se jave samo pozitivni efekti pogotovo u manjim snagama jer pelet ima više vremena da sagori, trebalo bi manje ostajati tvrdog pepela. Povoljno je i za puž jer ima manje startova u satu.
Usput , natjerao sam konačno peć da se ugasi ranije kad radi CLEANING FINAL ;-)
N-8-04-02 sa fabričkih 10 na 3 minuta
N-8-06-15 sa fabričkih 60 C na 90 C ( fantomski ventilator koji ipak ima svrhu :-) )
N-8-06-28 sa fabričkih 70 C na 90 C.
Kod gašenja peć izduvava minimalno 3 minuta ( što je sasvim dovoljno da ugasi vatru i očisti pepeljaru ) ili čeka da izduvni gasovi padnu na 90 - 4 C odnosno 86 C i onda radi minut - dva duže.
Pozitivan efekat je u tome što sad peć i sistem ostaju mnogo duže topli nakon gašenja. Dok je radila 10 minuta čišćenje T vode bi pala sa 65 C na 52- 55 C a sad bukvalno spadne stepen - dva. Usudio bi se reći da se ovako uštedi bar kilogram peleta dnevno.
Efekat je još veći ako imate više paljenja - gašenja dnevno.