Citat:
FelipE Pirot:
@ivan85_zmaj
I za Coclea power imas sve do detalja , ali ajde da se ne mucis mnogo
To su ustvari vremena ubacivanja peleta po snagama , za jedan ciklus . Manje vreme / manje pelet / manja i snaga , i obrnuto .
A work modulate : radi na snagi 1 , kad trosi minimum , stim sto dozvoljava +/- 4 stepena(fabricka postavka) variranje T vode od tvoje zadate . Kad predje +4 stepena od zadate onda se pec gasi i na displeju imas ispisano HOLD REQUEST , sve dok se voda ne ohladi na -4 stepena od zadate , kada se pec ponovo pali (sama :) )
Eto , da se razjasnimo :D !!!
Sve ovo razumem i cemu sluzi coclea power i kako se podesava, to mi je sve jasno, ali kada recimo gledam Coclea power 1 da li je to Work 1 ili Modulate?
I jos nesto posto vidim da svi jure to da im pec ide u STNDBY, ja sam to doterao jednom i zapravo mi se nije svidelo.
Kad mi je pec preskocila +4C vode, pojavila se ova poruka HOLD REQUEST i nakon par minuta pec se ugasila, ventilator je hladio pec i vodu u njoj, za nekih cca 10-15 min kad se voda ohladila pec je krenula da greje opet u Work 5 rezimu.
Zato ne znam sto svi jure da im pec ide u stand by kad se po meni ovo ne dopada uopste, prvo cist mi je gubitak da se pec sama hlada pomocu ventilatora (umesto da tu toplotu pustim u prostoriju) a onda dodatno radi u work 5 da bi postigla temperaturu.
Nekako bi bilo logicno i dobro da se pec ugasi ali da se ne hladi sama da ne pravi te gubitke nego da se kad T opadne za -4 kroz neko vreme sat, dva ,tri da se sama upali, to je nekako vec usteda u radu i vremenu.
Molim da me ispravite ako gresim ili ako je kod mene neko podesavanje mozda lose. Ali trenutno smatram da opcija STNDBY nije nista korisno, vec da je Modulate rezim najbolji ako je moguce da pec najvise vremena provede u tom rezimu. To je moj neki zakljucak, mozda gresim?!
Hvala.