Koji si Gt 620 kupio ?
Postoje dve serije ! Jedna OEM , to su kartice koje se prodaju , velikim brendovima , HP, Dell , Lenovo itd . i druga serija tzv. Retejl , to su ASUS , MSI , Gigabyte i slicni .
Razlika izmedju ove dve serije je " samo " duplo
Znaci OEM GT 620 = Retejl GT 610 !
U sustini mislim da ce ti dobro doci , bilo koja verzija , jer ces u svakoj osetiti ubrzanje , i kod same grafike , ali i kada grafika nije u pitanju , jer Integrisana , deli memorijsku magistralu sa ostalim delovima kompjutera , pre svega sa procesorom , pa stavljanjem bilo kakve grafike , ubrzavas rad min . za 5 % .
Kupovina memorije . Da ne bi bilo i tu kao sa grafickom , ima naravno vise vrsta DDR 3 memorije . Serverska ti naravno ne odgovara , vec obicna , ali vodi racuna o brzini memorije koju kupujes . Ova sto imas je relativno spora . Ali sad sam pogledao specifikaciju cipseta , to je MAX. brzina koju on dozvoljava. Tako da mozes slobodno da kupis ili takvu , ona se naziva 1066 , duplo od stvarne frekvencije , tako da ako nadjes jeftinu jos brzu , slobodno je kupi jer ce raditi na istih 1066. Samo nemoj kupovati sporiju od te , da bi sacuvao dvokanalni protok , koji donosi i do 10 % ubrzanja u odnosu na jednokanalni .
Sto se tice ventilatora , treba da utvrdis zbog cega je bucan . Ako su vibracije , usled usrafljenosti u hladnjak, umesto platna i slicno , stavi po komadic gume , ali mali ,i tanki kao sto bi bila matica, tek malo vece od same rupe . Zategnutost , vidi , isprobaj , ako treba olabavi , ali ne toliko da ventilator udara u vrh srafova . Ako nista ne pomaze , zameni . Ti od AGP starih nece valjati , plus su jos bucniji . Imas temu u hardverskom delu obicnog Elita , zamena ventilatora na grafickoj , svezija , pa malo procunjaj po njoj .
Od regulacije tu nema nista je su tu samo 2 zice plus i masa . Sam ventilator , je predvidjen da radi samo na max. Da dodam ovde je Gile u pravu to zavisi od BIOS -a graficke . Ja imam AMD 3450 , jedina graficka sa Plasticnim hladnjakom
i kada se restartuje prvo zuji ko Bumbar 2 sekunde , a posle normalno , iako ima samo dve zice .
[Ovu poruku je menjao ademare dana 07.01.2018. u 19:24 GMT+1]