Roberte, temu su mogao da postavis
ovde ili mozda
ovde.
Sto se same preporuke tice, moj predlog bi bio da razmislis, tj, porazgovaras sa cerkom da li joj laptop uopste i treba. Reci cu ti moja razmisljanja.
Iako sam zadovoljan Asusom sa koga ovo kucam, sam koncept laptopa me je razocarao. Prvo, punjac (adapter) kratko traje i moraces stalno da kupujes novi. Ja mislim da sam za 6 godina promenio 4 komada. A nisu bas jeftini. Baterija polako pocinje da gubi snagu, pa posle 2-3 godine, ili i to kupuj ili ga koristi kao desktop racunar (stalno na punjacu). Zbog grejanja zahteva ciscenje koje nije bas jednostavno kao kod desktopa. Kod jeftinijih modela cak i samo podizanje ekrana mora pazljivo da se radi, jer su osetljivi delovi. Sve u svemu, moj utisak je da za iste pare desktop uredjaj daje bolje performanse, kao i bolji rad na njemu.
Ako si i dalje za laptop, obrati paznju na to da se sad dosta uredjaja prodaje bez DVD ROM-a, pa pazi ako ti je to bitno. Slicno vazi i za kameru i mreznu katricu. Naravno, ne obracaj paznju na nista sto ima manje od 4 GB RAM-a.