@gkocic
Postovani prijatelju dobrodosao na temu posvecenu korisnicima Kepo kotlova i peci.
Najbolje ce ti svakako objasniti stvari serviseri ,jer su oni usko specijalizovani za te tipove koltova i ne bi trebao da imas nikakve predrasude da ih pozoves jer su , bar meni, uvek bili azurni ljubazni i pri ruci. Lepo pitaj sta ti nije jasno i ono ce ti objasniti.
Sto se tice potrosnje ( dva dzaka na noc ) , to je neverovatno jer taj kotao trosi toliko radeci 24sata bez prestanka na temp od 0 do -10, to znaci da on nije bio u modulaciji vec je " gurao" da dostigne zadatu temperaturu u citavom krugu grejanja i stoga je bilo vruce tj. nije slusao sobni termostat.
Sto se tice Q7 - sa njim nije moguce ulaziti u meni kotla vec samo kontrolisati temperature u prostoriji . Kotao mora biti u stand by rezimu da bi slusao sobni Q7 i zadata
temperatura sobe " na kotlu" mora biti podesena na 7 stepeni ( programski minimum) kako bi slusao q7 a ne temperaturni senzor za temperaturu sobe na koltlu. Mozda zbog toga nije isao u modulaciju vec jurio to sto je zadato ! Sve to lepo umeju da podese ili objasne momci serviseri.
Elem kada si spustio temp na 45c on je to brzo postigao i zbog toga je lagano prvom snagom nosio modulaciju i trosio kao upaljac, pri tome pumpa ti nije radila uvek jer je fabricki podesena na 55c on a na 53 off, kako kotao nije gurao vodu u radijatorski krug , temp. vode u kotlu se polako povecavala sve do tih 55c pa se pokrene pumpa koja radi do 53c i posalje malo topline u radijatore i sve tako u krug te ti to nije odrzavalo radijatore vrelim vec mlakim ( rezim koji koristim). Procitaj malo ranije postove, malo uputstvo i to je to..nikakva filozofija. Ne bih preporucio da kopiras druge paramatre sa drugih kotlova vec da koristis fabricka podesavanja. Ja licno "vozim" Stand By rezim preko Q7 dve godine I prezadovoljan sam, nikada preko 1,5 do 2 dzaka / 24h u zavisnosti od spoljnih uslova S tim sto mi se kotao iskljucuje samo u prelaznim periodima kada mu to q7 javi a sada kada su minusi...ne gasi se vec ide u modulaciju..a kad zatreba veca temp. on se razgoreva..pishe u predhodnim postovima, dakle kod mene je Kepo u pogonu 24h bez isklj. sem svaki treci dan ciscenje.
Dao sam sve od sebe. A jos nesto treba tu sam..poozz
Narednih dana menjam stari Kepo 20kw za isti kao tvoj pa cu preneti utiske...morao bi biti samo bolji od starog modela koji koristim.
"Lako je svirati bilo koji instrument,
sve što treba da uradite je da stisnete pravu dirku u pravo vreme i
instrument će svirati sam."
Johan Sebastian Bah