Citat:
dusanmijat:
gml
Zašto ljudima ne naglasiš da u tvoj sistem i nemože AT odgovarajuće litraže
Tvoje ložište je uvijek toplo i održava jesenas potpaljenu vatru
Sa AT ti bi morao ugraditi i pomoćnog ložača kad nestane žara u ložištu
Ili griješim, možda kontroler potpaljuje???
Grijesis.
Ali sve smatraj kao diskusije a ne da ja tvoje kudim. Od tebe sam trazio da mi objasnis onu unutrasnju jedinicu klime .Pa si nekako zaobiso .
Ocigledno neznas kako moj gorionik radi .A to sam vidio kad si prikazivao da si pravio komsijama .Naprotiv ja bi ti prenio svako iskustvo bez obzira .
Ja pomocnog lozaca netrebam i nije mi loziste uvijek toplo.Naprotiv kotao se ugasi u 22 sata i voda se u kotlu ohladi do ujutro .Eventuel ako ponekad nocu zatreba pane ispod 21 pa mora da dogrije. Vatra u lozistu negori stalno i pali je kontrolor.Moze da ceka podpalu jedan dan a ima opciju da odrzava vatru na koliko tajmer podesis .Ja nemam to odrzavanje jer mi se dogadjalo da u toplim nocima prelaznog perioda otvori sigurnosnu opciju i pusti vrucu vodu u sistem .Za osam sati nema plamena u lozistu. Zasto sam odkacio at .Zato sto mi nekako lakse grejati i odrzavati nekih 300 -400 l vode nego 1600 l a start je svejedno pola sata .Ja paljenje stavim u pola sest i u sest mesni miran pozicioniran .Polaz 45 .Ista prica kao sa at a pola sata meni nije nista strasno .Napominjem da je moj svaki start umanjen sa minus tri stepena radi lakseg sagorevanja .Po podpali kotao se sam odrzava na dva stepena 70-68 c .Nema previse proizvodnje termostatski regulisano.Cak ako netreba moze se i ugasiti neko vrijeme i opet startuje podpala sama.
Mislim da sam objasnio .