Citat:
osmania:
OK Hvala puno na odgovoru,
ne znam viva mislim da je brend koji prodaje klime a i blendere televiore itd... Mislim da se oni ne bave razvijanjem klime.
Danas mi je jedna firma predlozila dvije varijante:
Fujitsu ASYG 12LLCE/AOYG 12LLCE
DAIKIN SENSIRA FTXF35A/RXF35A
Jedina razlika jeste sto jedna ima 2 godine garancije druga ima 3 godine garanciju.
Tu u komsiluku sam imao par ljudi koji su kupili vivax i nisu bas bili zadovoljni.
Za Vivax ti može reći samo neko ko ima baš taj model. A što se tiče pitanja:
To za garanciju da te ne brine, klime traju po bar 10 godina, i ako nema problema u prvoj sezoni, ne bi trebalo da ih bude ni kasnije.
Fujitsu 12LLCE je jači od Daikina FTXF35A, ali mislim da tu ima dva "problema". Kao prvo ni jedan od ovih modela nema opciju da se namesti paljenje i gašenje na tajmer. Za tu svrhu morao bi ići bar na 12LMCE ili skuplji model (namesti se tajmer preko daljinskog), za Daikin ne znam koji ima tu opciju. Ali kad bude baš hladno paljenje i gašenje klime (tj da greje od 17h pa do ujutru) nikako nije poželjno. Za koju god klimu da se odlučiš, od ujutru do 17h neka radi, pa makar da greje na 18C. Ne reče mi koliko kvadrata ima ukupno (mimo tih 30kvm) i kakva je izolacija na krovu, tj plafonu? Čime bi se grejao ostatak kuće?
[Ovu poruku je menjao mr Jozza dana 07.11.2019. u 23:49 GMT+1]
Fujitsu ASYG 12LTCA @30kvm + 2kom TA 2kW+2kW@30kvm. Izolacija spolja demit 8-10cm, tavanska ploča 10cm vuna.