Ako je hibrid nema šanse opet išta da bude, gde si kupio i od koga? Šta si kupio? Seme ili sadnicu? Najbolje da pitaš onog od koga si nabavio. Ja sam se tako razočarao, iste takve kupio od jednog lokalnog proizvođača malog kapaciteta, sve sam kopa i prodaje na tezgi ispred bašte. Kada dođem kažem šta mi treba oni odu iza i uberu. I jednom ja svratio i malo popričali - kaže uzima rasad cvrc. Ja pre toga posadio par semenki od tog paradajza, niklo drvce 20 cm i stoji već skoro 2 meseca ne mrda.
To da uloviš neku babu ili dedu koji sade za sebe godinama i čuvaju seme, neku staru sortu jedino ovo danas sve hibridi za jednokratnu upotrebu.
Ova sorta je mislim volovsko srce, po meni najlepša u svetu paradajzova.
Jedva čekam da se vratim i vidim dokle je doguro moj paradajz, taman sam zbrisao pred kišu pa više nije moralo da se zaliva. Svaki drugi dan kiša. Laganica ima još malo da sazri.
99% da je hibrid al šta te briga kupi opet od istog čoveka. I čeri je zanimljiv usput pored ovog velikog. Čeri može uz sve živo, u pastu da se baci, uvek par komada tu i tamo da se provuče.
Glup narod bira glupu vlast!