Ademare, znaci probao si ovaj La pasata?
Stvarno je vrh, a nije skup.
Nedavno sam na pijaci video da lik prodaje domaci kuvani paradajz, cini mi se 2,5dl flasica 200din. Znaci dranje.
Davnih dana baba je znala po 200 flasa da skuva, onako lep gust, a ne vodurina i sve se to smaze tokom zime. :)
Znala je baba da stavi i paprike kad kuva...Al ja nisam voleo
Jedne godine smo kuvali bez ikakvih zacina, samo so i secer. Nikad ukusniji paradajz. Zacini samo shebu, pa i u jelu. So i secer konza, nista vise u jelo.
Udjes u bastu a ono sve zeleno, plodovi zdravi lepi...nikad nikakva hemija, samo zalevanje i okopavanje po malo. Sada se izrodilo buba nebrojeno, nema sanse da nesto ponikne a da ne tretiras otrovom, uzas bre sta uradise sa ovom jadnom planetom.
Odem na pecanje pre par godina, upecam neke babuske, a ono sve u nekim crvenim flekama, znaci zatrovane do jaja. Stoka...sve te fabrike bih momentalno zatvorio, a znaju oni dobro koja je hemikalija i ko je ispusta. Mamu im jbm u prkno. A vamo me hvataju sto pecam ispred kuce bukvalno i traze dozvolu. A u zivotu nisam upecao nista sto je u zabrani, pa cak i pustam ribe, uamem onoliko koliko bih pojeo. Pustao sam i sarane od 1kg...A opet ima krivolovaca, strujara, grebatora i mrezarosa koliko hocete i to se jako dobro zna koji su i niko ih ne dira, ccc
(c) 1982 sinclair research ltd