Ja licno ne koristil Komo, ali je moj komsija ima. A ima i problem sa njom, ali obzirom da nema ni racunar, ni internet pokusacu umesto njega da ga prenesem ovde.
Elem, on ima problem sa podesavanjem temperature. Ako recimo postavi termostat na 24 stepena u prostoriji gde se nalazi Komo, pec ce gurati do 28 i tu ce da se iskljuci. Sledece ukljucenje ce biti kad temperatura padne na 20 stepeni, sto je prilicno hladno. Dakle, opseg temperature je +-4 u odnosu na zadatu temperaturu. Meni se to cini (a i njemu) previse. Moj gorionik odstupa 0.2 stepena u odnosu na zadatu temp.
Naravno, zvao je servis. Serviser je dosao i rekao: "Aha, to je znaci Komo, imate li uputstvo?" Onda je dugo sedeo i citao, i naravno, nista nije uradio.
Ima li ko ideju kako moze da se resi ovaj problem?? Proslu zimu je proveo rucno paleci i gaseci pec, izgleda da ce tako i ovu...
Inace, imao je i on problema sa crnim staklom i pepelom, ali se to resilo promenom proizvodjaca peleta, i u tom smislu je sada prezadovoljan.
Hvala unapred!!
pozdrav
Pec komo je postavljen da mu je temperature vodu u kotlu prioritet tako da sobna temperaturu treba staviti na 35 stepeni a samo podesavati temperaturu vode u kotlu moze se spustiti najmanje do 55 ako vam je hladno mozete normalno pojacati
A za ovo sto varira +4 i -4 tako i treba da bude