Citat:
Da se ispravim.
Kontaktirao sam sa SBB-om i dobio informaciju da se korišćenje interneta bez kablovske televizije dopušta samo firmama, odnosno pravnim licima. Fizička lica moraju da plaćaju "održavanje kablovske".
To znači da vi u stvari i ne plaćate programe, nego neko fiktivno održavanje mreže, što bi inače trebalo da bude njihov posao. Na taj način mogu da sami određuju koje će vam kanale puštati, a vi se tu ništa ne pitate, te imate samo opciju da raskinete ugovor sa SBB-om. Mislim da je ovo čisti oblik diskriminacije, jer fizička lica kao moraju da plaćaju "održavanje" a isto takvo pravo lice, to ne mora, odnosno kod njih očigledno nije potrebno održavanje.
Ko bude hteo, može da im sa ovim mast vadi.
U svakom slučaju. što se tiče naše priče u vezi pretplate, ako koristite internet, možete da ističete da vi ne plaćate kablovski televiziju nego održavanje mreže, i da ste na to primorani od strane svog kablovskog operatera.
Ljudi koji ne koriste internet, nemaju nikakvo opravdanje u tom smislu.
@angelico2, Uopste mi nije jasno zasto komplikujes pricu pominjanjem i kablovskog operatera??U zakonu placanje tv pretplate nije uslovljeno kablovskim operaterom.Sve mi se cini da nisi najbolje proucio zakon tako da cu citirati delove iz zakona o radiodifuziji koji bi trebalo da rese nedoumice, koga zanima neka kuca u google-u zakon.
Član 81
Radio-televizijska pretplata (u daljem tekstu: pretplata) se plaća na
radio i televizijske
prijemnike (u daljem tekstu: prijemnik) po domaćinstvu
i na prijemnike koji su povezani sa
kolektivnim antenama ili priključeni na kablovski sistem.
Prvi boldovani deo se odnosi na prijemnike a da uopste ne primas nikakav radio ni tv signal.Drugi boldovani deo se odnosi na prijemnike sa bilo kakvim signalom (sobna antena, krovna antena, kablovska).
U prevodu imao ili nemao sliku a imas tv ili radio u obavezi si da placas pretplatu
takodje Član 81
U slučaju otuñenja prijemnika, raniji vlasnik prijemnika je obavezan da plaća pretplatu za sve
vreme dok taj prijemnik ne odjavi, uz izjavu da ne poseduje drugi prijemnik.
U prethodnom delu je jasno definisano sta je prijemnik (radio ili televizijski), znaci nigde u zakonu se ne spominje da je ugovor sa kablovskim operaterom i razvedena instalacija u stanu bilo kakav prijemnik niti da te to uslovljava da placas tv pretplatu vec se samo odnosi na Tv i radio uredjaje. Tako da RTS-u tu pricu uopste ne treba pominjati.Odjava se odnosi samo na tv ili radio prijemnik, a ne na demontiranje antena, kablovse opreme itd. Mozes da imas i antenu i kablovsku i da nemas tv ili radio i ti si oslobodjen pretplate.Tako zakon kaze, dok ga ne izmene.
Ko hoce da odjavi tv prijemnik neka slobodno uradi na nacin opisanom na sajtu RTS-a: Formular za odjavu, kratku izjavu napisati sa potpisom dva svedoka, fotokopije licnih karti svedoka, vasu fotokopiju licne karte i sve to lepo poslati postom na adresu RTS-a. Prosli mesec sam tako uradio i od ovog meseca imam 0 dinara zaduzenja za tv pretplatu. Koliko mi je poznato oni ne obilaze stanove kako bi proverili da li imate ili nemate tv prijemnik.
@angelico2, jos jedan savet. Kad pises zahteve trudi se da ne budu drcni, to niko ne voli i mogu da garantujem da sve takve molbe, izjave itd budu zavrljacene u korpu i pre nego sto su procitane do kraja. Dakle malo prizemniji ton, ono " Postovani, bla, bla, bla ( u finom maniru ), S postovanjem taj i taj.
Molim te nemoj se ljutiti, nije mi namera da te uvredim, vec da ti skrenem paznju kako na laksi nacin da ostvaris svoje ciljeve. "Lepa rec i gvozdena vrata otvara".
Sto se tice onih koji vec imaju dugovanja, kojima se salju opomene bojim se da za njih nema pomoci. Odjavom prijemnika sticete oslobadjanje za naredni period,a ne za onaj u kojem zbog ovih ili onih razloga nikome nije palo na pamet da odjavi prijemnik. Jedino se nadati da ce neka sledeca vlast ukinuti taj namet i dugovanja i odbaciti zaostale tuzbe, a do tada ko nece da plati ostaje mu samo da se nada da to nece doci do suda.
Pozdrav
[Ovu poruku je menjao jimmmy dana 28.05.2011. u 06:14 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao jimmmy dana 28.05.2011. u 06:15 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao jimmmy dana 28.05.2011. u 06:22 GMT+1]