Citat:
p.s. Da li postoji mogucnost da se plati samo TV pretplata ili mora da se plati ceo racun za struju + pretplata?
Rekao bih da si ovde hteo da pitaš "da li može da se plati samo račun za struju bez tv pretplate",jer u suprotno odnosno onako kako si napisao malo je kontra smisla teme na kojoj pričamo.
Račun za struju u svakom slučaju može da se plati bez iznosa za pretplatu i to svi ili većina i radi.
Ajde da pretpostavim i da je tvoje pitanje ok,može i tako da se plati nema nikakvih smetnji,ali će ceo iznos koji si mislio da nameniš za tv pretplatu otići na saldo za struju,jer tek samo višak preko zaduženja za struju koji uplaćuješ knjiži se na saldo pretplate.
Citat:
Znaci, da li imaju pravo da mi ne uvaze izjavu o neposedovanju TV prijemnika zato sto imam dug za TV pretplatu?
Heh,
PRAVO,to je tek kategorija rastegljiva ko gripozni slinac...
...uslovljavaće te,to je sigurno i to će biti u tom slučaju klasična pat pozicija,obzirom da putem suda tek nećeš u razumnom roku ostvariti bilo kakvo pravo po tom pitanju.
Ne zamaraj se mnogo,nek te oni zadužuju koliko hoće,to te se savršeno ne tiče,a reaguj tek ako od suda dobiješ rešenje kojim se dozvoljava predloženo izvršenje i u prigovoru se pozovi na zastarelost potraživanja, o čemu sam gore govorio i to je to.
Nego biće sada interesantna pravna situacija po pitanju pretplate kada na scenu stupi od čini mi se,4.4.2012.digitalizacija tv signala,a imajući u vidu stav ustavnog suda da je distributer
dužan da obezbedi tehničke uslove za
nesmetani prijem programa.
He,he,biće veselo:
Citat:
Ustavni sud
Predmet: IU-176/2002 (izvodi)
Datum donošenja odluke: 22.12.2009
(izvod)
Naime, radio-televizijska pretplata uređena osporenim odredbama Zakona, po shvatanju Suda, predstavlja (zakonom) utvrđenu obavezu imalaca radio i tv prijemnika ....Iz navedenog, po oceni Suda, sledi i da vlasnik radio i tv prijemnika kome nije obezbeđena (tehnička) mogućnost (odgovarajućeg) prijema programa koji su od opšteg interesa, nije dužan da plaća radio-televizijsku pretplatu, kao Zakonom utvrđenu naknadu za mogućnost korišćenja programa javnog radiodifuznog servisa koji su od opšteg interesa, te da u sudskom postupku, saglasno opštim pravilima obligacionog prava, može da ostvari zaštitu za slučaj neosnovanog ustanovljenja potraživanja po ovom osnovu...
Kod nas "veselju" nikad kraja.