Citat:
pajapop:
Evo, ja sam danas obavio reatest....naime, preko Auto Skoda foruma i ovog foruma saznam za predstojece izmene zakona...Odem u servis u kraju i saznam istu pricu. I iako mi atest izlazi u martu sledece godine, saznam od majstora da se moze izvrsiti i znatno ranije, i da ce sledeci atest vaziti samo do isteka trajanja roka boce. I tako, zakazem, zamene mi cevi, (1000 din), dodjose inspektori iz AMSS-a, islikase, dadose potvrde i to kosta 6000din. I sad mi vazi do 2019...
Eto, pre 1020 dana sam izvrsio reatest, a da te bog pita zasto???...kad sam danas - rano jutros, mogao da ostanem bez auta i sa daleko tezim posledicama. Zena, rano jutros oko 5 sati podje ne posao i srecom, svrati do pekare...Javlja se mobilnim..".brzo...nesto je samo eksplodiralo ispod haube i suknuo je plamen"...Ja, brzo do tamo, drugim kolima (jedno 500m od kuce), hauba dignuta, okupljen svet...motor poprskan prahom za gasenje (bog ga pozivio)...Ajd`....ode na posao drugim kolima, ja ne odem na svoj posao vec ostanem da se patim sa ovim kolima...Preguram ga do zgrade, sacekam 8 sati da proradi servis za pranje (u blizini), odguram ga do tamo da se opere motor....I, sad na parkingu, trazim uzrok paljenja...Vidim, kabl od desnog migavca izgoreo...Dal` je to centar paljenja??? Ne moguce...ravno postavljen kabl, bez previjanja, pod osiguracem da moze da izazove takvo paljenje...Gledam druge kablove...NIsta ne vidim...Pratim tok vatre, sta je od plastike naceto, kako se plamen siri...Nije mi nesto jasno....Vratim plus klemu na akumulator, dam kontakt....kad, rasprsivac siklja...plin izlazi u mlazu i to pravo na bobinu...I to je...paljenje plina....Eksplodirala je membrana na rasprsivacu. A uradio sam servis u decembru i to me "matori" debelo lupio po usima jer ga je posle i stelovao sa gasnim analizatorom...E sad, matori je kriv jer ugradjuje los kvalitet. Medjutim, osnovni problem je u drugoj stvari....Ja sam taj auto kupio sa ugradjenim plinom...a taj plin je ugradjivao neki servis i imao je "ATEST"...Video sam ja da to ne stoji kako treba, da je rasprsivac mnogo bliuzu bobini i razvodniku, ali, ko sam ja da dovodim u pitanje strucnu drzavnu instituciju...Zatim...izvrsen je reatest...Oni su postojecu situaciju uredno islikali fotoaparatom....Mogli su i tada da kazu ovaj rasprsivac ne stoji gde treba - pomeraj ga na drugo mesto...Ne, njima je bilo vazno da su zamenjene stampane cevi i da je uplaceno toliko i toliko....I tako, na benzinu preteram auto kod plinadzije, gde je inace i izvrsen reatest,....kazem mu ja to...on samo mane rukom...Servis rasprsivaca kosta 4700din, a sa premestanjem oko 11000.....I oko 16 casova bice gotov.
...I svi srecni