Mister.X Student Vranje
Član broj: 224324 Poruke: 10 *.dynamic.sbb.rs.
|
Pazite sada moj slucaj
Kupio sam auto pre godinu dana , uvezen iz Italije, tamo je ugradjen plin 2004. godine, i to je uredno upisan u saobracajnu dozvolu iz Italije koju sam uz svu dokumentaciju dobio za automobil pri kupovini od uvoznika. Prilikom registracije mi je receno da posto u saobracajnoj vec stoji da auto ima Italijanski atest i da je uradjen pre manje od deset godina ne moram da radim atest u Srbiji, vec mogu da prevedem tu Italijansku saobracajnu kod sudskog tumaca da mi on to overi i to je to. Tako sam i uradio, i sup mi je bez problema registrovao auto.
Nazovem ja sad AMSS da zakazem pregled po novom pravilniku (jbg sta cu , zakon je zakon) objasnim im situaciju a oni se krste. Kao kako si ti uopste registrovao kola bez atesta u Srbiji. Sta kako, pa sup mi je pregledao papire i rekli sve u redu, ma jok, kazu, ne moze to tako mi sad tebi ne mozemo da izdamo reatest jer nisi uradio prvi atest ovde a u saobracajnoj ti je vec upisano benzin - gas tako da ne mozemo ni da ti uradimo prvi atest. Ja slusam i ne verujem sta mi covek prica.
Nazovem lepo agenciju za bezbednost (brukanje) saobracaja, a oni isto u fazonu da da , nisi ti jedini koji ima taj problem, ima vas dosta, to je greska supa koji je na taj nacin registrovao vozila, poslali smo im mi dopis, cekamo odgovor. Ja vec cvilim i penim od besa, alo ljudi pa istice mi za dva dana registracija, ma ne *ebu oni dva posto, jeste, kazu, ali ne brinite nista, nije vasa greska , kriv je mup. Sta me briga ko je kriv kad ne mogu da registrujem i vozim kola.
Odem ja lepo u sup gde sam registrovao kola. Oni me gledaju belo. Dajte nam vas broj telefona, provericemo vas dosije pa cemo vas zvati. Smirim se ja tu malo, mislim se ok, mozda oni nadju neko prihvatljivo resenje. Zovu me sutradan i kazu, znate sta, sto se nas tice vas dosije je u redu, mi mozemo da vam pozajmimo dokumenta iz dosijea, da vi odnesete u sud da vam sud to overi pa da onda sa tim idete u agenciju za bezbednost (znaci pored svega jos da placam i overu u sudu) . Dobro kazem ja, nazovem odmah nakon toga agenciju i ispricam sta mi je sup predlozio i jel pije to kod njih vodu.
Ma kakvi, znate sta, sup je napravio gresku, ne mogu oni vama kao pojedinacnom slucaju da rese taj problem, poslali smo mi njima dopis sta ce biti sa vozilima kao sto je vase, pa kad nam odgovore (za ko zna koliko dana, ako uopste i odgovore) vi nas nazovite.
ALo ljudi , pa ko mi garantuje da ce vam sup ista odgovoriti, sta da radim ako prodje onih mesec dana i odjave mi auto iz sistema, sta da radim bez auta mesec dana... znaci poludeo sam kao nikada u zivotu, pa jbt u kojoj banana drzavi mi zivimo ... pa ovo je necuveno, ne samo da su smislili kako da oderu narod, vec su to toliko ocajno smislili da sad neki od nas moraju da cekaju ko zna koliko dugo , dok se oni dogovore kako ce da usaglase to dranje, najcrnje je sto sam ja hteo da uradim atest i da platim sta treba, al gle cuda ne mogu jer je sup pogersio, pa jbttttt ... ima da emigriram na najudaljenije moguce mesto na kugli zemaljskoj, na Novi Zeland , ma na Mesec ... samo sto dalje od ove lopovske bagre
|