Ne verujem da li iko ozbiljan na planeti komentariše tu brojku od 31 hiljada poginulih NATO-Ukrih pa ne moramo ni mi, rekoh to samo govori šta taj zločinac korumpirani narkoman misli o svom (pitanje da li je njegov?) narodu.
Nego, našao sam onaj sajt koji broji mrtve Ruse za koga sam mislio da je istinit, sve dok nisam video
da je on finansiran od BBCja 😂😂🤮🤮, evo ga:
https://en.zona.media/article/2022/05/20/casualties_eng
Citat:
Volonteri koji rade sa Bi-Bi-Si-jem i Medijazonom prebrojavaju nove vojne grobnice na 70 groblja širom Rusije od početka rata. Kao što se može videti i sa snimaka iz vazduha, groblja su se veoma proširila. Slike i video snimci snimljeni na terenu pokazuju da većina ovih novih grobnica pripada vojnicima i oficirima poginulim u Ukrajini. Bi-Bi-Si takođe procenjuje da najmanje dva od pet mrtvih ruskih boraca nisu imala nikakve prethodne veze sa ruskom vojskom, prenosi slovenačko „Delo”.
https://www.politika.rs/sr/cla...li-on-premasuje-50-000-vojnika
Tu kažu da broje grobove i potvrđene mrtve, ali i da je istina, tu naravno ima i prirodno umrlih koji nemaju veze sa ratom 😂🤯
Po meni realan broj mrtvih Rusa je manji od toga, ali on je svakako velik. Glavni razlog toga je što u prvoj polovini rata većinu ruske vojske je činio neobučen i neobrazovan sloj dobrovoljaca, velikim delom robijaša raznih vrsta i sličnih, par desetina hiljada njih je izginulo samo u borbama oko Bahmuta.
Ali u novije vreme broj poginulih Rusa je sve manji, jer struktura boraca je puno kvalitetnija, iako su i dalje dobrovoljci po ugovoru, a i ti koji su bili u početku neobučeni - sada su stakli debelo ratno iskustvo.
Kod Ukrih je situacija potpuno obrnuta: oni su isprva imali veoma dobro obučene i od strane NATO pakta naučene i opremljene jedinice, ali od tih provobitnih do sada je ostalo manje 10%, verovatnije par procenata.
Sada ubedljivu vićinu NATO-Ukr "boraca" čine obični ljudi pohapšeni na ulicama, po radnjama i na svojim radnim mestima koji se sa par dana "obuke" šalju sada već veoma iskusnim i prekaljenim Rusima pred cev, što je masakr kakav planeta nije videla :(
I najbizarniju stvar u svemu ćete lako videti na tim graficima na linku gde BBC broji ruske žrtve: u poslednje vreme ih čak i po njima ima par desetina dnevno (što i dalje nije malo naravno), a često ih bude jednocifren broj dnevno ukupno.
U isto vreme, bizarna NATO propaganda koju veoma lako možete videti u Hrvatskoj recimo, svaki dan objavljuje kako gine više od 1500 Rusa dnevno 😂😂🤯🤯.
Ko će snositi odgovornost za tolike laži koje direktno stimulišu usijane glave da idu u rat???